Volledig scherm
Ger Gedoan met van links naar rechts Michel Jacobs, Tonny Wijnands, Willy Reijnders en Frans van der Heijden. foto Fotostudio Ton Hartjens

''t Is jammer dat Willy stopt'

DEURNE - Het repertoire bestaat uit bijna zestig liedjes met zelfgemaakte teksten en Deurnes dialect.Er verschenen ook vier cd's, een dvd en enkele singletjes van de Deurnese cabaretgroep Gèr Gedoan. Maar nu, na ruim zestien jaar, komt er een einde aan het optreden van deze 'Heise trots' uit de St.-Jozefparochie.


De inspiratie bij Willy Reijnders is opgedroogd en hij heeft geen zin meer om nog nieuwe teksten te schrijven. Michel Jacobs heeft respect voor het besluit van zijn collega.

"Maar ik vind het jammer en zal de groep echt gaan missen." De andere twee leden van het kwartet, Tonny Wijnands en Frans van der Heijden, hebben er niet zo'n moeite mee. " Alle fijne herinneringen neemt niemand ons af."

Drie van de vier muzikanten blijven musiceren, maar ze zullen geen 'Gèr Gedoan liedjes' brengen. In 1992 werd Tonny Wijnands uitgeroepen tot prins van carnavalsvereniging De Heikneuters. Onder de naam 'Sretuenkieh' – de letters van de naam Heikneuters in omgekeerde volgorde – traden tijdens de bonte avond buurtgenoten op onder leiding van de nieuwe prins. Een jaar later ontstond hieruit de groep 'Gèr Gedoan'.

Op alle mogelijke manieren heeft de cabaretgroep hierna aan de weg getimmerd; er waren zelfs optredens op radio en tv. Een topper was de viering van het koperen jubileum in 2005 met de presentatie van de dvd 'Wânnen tajd", met bijna 4000 bezoekers.

'Gèr Gedoan' geeft op zaterdag 18 (20.00 uur) en zondag 19 april (14.00 uur) afscheidsconcerten in Zalen van Bussel aan de St.-Jozefstraat.

Toegangskaarten à twee euro zijn in de St.-Jozefparochie verkrijgbaar bij Masta, C 1000, rijwielhandel Van den Broek en Zalen van Bussel.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement