Volledig scherm
© Erna Lammers

The Big Bang: Hét muziekmoment van Zuidoost-Brabant 1956-2016

EINDHOVEN - Kies je voor Speedfest – al dan niet de laatste editie – of toch voor Lenny Kuhr die het songfestival wint? Maar, wat dan met Dick Raaijmakers, die in het Natlab de basis legt voor de elektronische muziek; is dat niet hét muziekmoment van onze regio van de voorbije zestig jaar? Vorig jaar was er de EDLP Top 100, georganiseerd door de cultuurredactie van het Eindhovens Dagblad. Dit jaar geven we – samen met de Effenaar - ruim baan aan het meest bepalende moment van de popmuziek in Zuidoost-Brabant: The Big Bang.
Op The Big Bang-pagina is een groslijst geplaatst van memorabele gebeurtenissen uit de rijke pop-geschiedenis van de regio: van Peter Koelewijn die zijn eerste gitaar krijgt tot en met het optreden van Kovacs in Carré in Amsterdam.

Hebben we iets gemist? Laat weten! Vul aan! Kom met suggesties! Via: ed.nl/bigbang.

In de Effenaar houden we donderdag 22 december een fijn feestje. Dan maken we de Top 10 bekend en treden er bands en solisten op die een hoge, héél hoge notering hebben gehaald.

Wil je daar bij zijn? Bestel dan hier je tickets.

De Effenaar - kleine zaal
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entreeprijs: 10 euro

Wat is hét muziekmoment van de afgelopen zestig jaar in Zuidoost-Brabant? Kijk op http://www.ed.nl/bigbang en stem op jouw favoriet. Op 22 december wordt in de Effenaar de top10 bekend gemaakt.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement