Volledig scherm
De tekening voor het nieuwe Eindhoven Airport.

Uitbreiding terminal Eindhoven Airport start in november

EINDHOVEN - In november start Eindhoven Airport met de grootscheepse verbouwing van zijn terminal én de bouw van een hotel met 120 kamers. De voorbereidingen voor de bouwput, die deels op het huidige parkeerterrein P1 ligt, zijn inmiddels gestart.

Enkele tientallen parkeerplaatsen moeten daarvoor tijdelijk worden opgeofferd. Ook een deel van terrein P2, vooral gebruikt door medewerkers van de luchthaven, wordt bebouwd. Ook hier verdwijnen parkeerplekken.

Het probleem is tijdelijk: tegelijk met de start van de uitbreiding wil Eindhoven Airport starten met de bouw van een parkeergarage met 1400 plaatsen. Deze komt enkele honderden meters ten zuiden van het bestaande parkeerterrein. "Uiteindelijk komen we straks uit op zo'n 6000 plekken", aldus Airport-directeur Joost Meijs.

De uitbreiding van de terminal is ingrijpend. De capaciteit van de huidige hal is door de stormachtige toename van het aantal reizigers in de afgelopen jaren te klein geworden. Met de uitbreiding - een verdubbeling van het huidige oppervlak - is Eindhoven Airport voorbereid op de toekomst, zegt Meijs. Tot 2020, als de luchthaven zijn maximum aantal vluchten heeft bereikt, zijn er volgens de directeur geen verdere uitbreidingen nodig.

Aan de zuidzijde van de terminal komt een uitbreiding die haast net zo groot is als de huidige hal. Aan de voorzijde komen enkele nieuwe gedeelten en daar bovenop het markante nieuwe Tulip Inn hotel.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement