Volledig scherm
ANP

ULU neemt Velio over en haalt miljoen investering op

EINDHOVEN - Telematicabedrijf ULU uit Eindhoven neemt hardwarefabrikant Velio Technologies uit China over. Daarnaast heeft het opstartende bedrijf een extra investering opgehaald van een miljoen euro.

Die investering is bijeengebracht door ondernemer Christian Kerssens en het regionaal investeringsfonds Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Kerssens, tevens oprichter van Velio, wordt de nieuwe topman van ULU.

Velio Technologies levert de dongels (een soort USB-stick) aan ULU. Die dongel kan worden aangesloten op een USB-poort van de auto, de zogenoemde OBD-poort. De dongel begint met het verzenden van informatie, zoals de locatie, snelheid en het gedrag middels de versnellingsmeter en algehele voertuigdiagnostiek.

ULU vertaalt de data, plaatst ze in de juiste context en biedt de informatie aan via het ULU-dashboard. Dit overzicht is via internet toegankelijk voor bestuurders en belanghebbenden, zoals verzekeraars of werkgevers. Met de informatie kan een verzekeraar bijvoorbeeld zijn klanten een lagere premie aanbieden als er veilig gereden wordt. Een garage kan de dongel gebruiken om zicht te krijgen op onderdelen die snel vervangen moeten worden.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant