Volledig scherm
Quinten Theunisz

Vakmensen uit de regio bekroond

NUENEN - VDL Groep, Philips Innovation Services en aannemersbedrijf Van Rijswijck zijn de winnaars geworden van de Ir. Noordhofprijs, de jaarlijkse onderscheiding voor beste vaklui in de regio Zuidoost-Brabant.

De Ir. Noordhofprijs is donderdagmiddag uitgereikt bij bouwbedrijf Ban Bouw in Nuenen, dat vorig jaar het uit brons gegoten beeld gemaakt door de Helmondse kunstenaar Hans Goddefroy in de wacht wist te slepen.

Donderdag zijn de prijzen gegaan naar Martien Meuleman (42) uit Waalre van aannemersbedrijf Van Rijswijck (categorie bouw), de 58-jarige VDL'er Frans Bax uit Luijksgestel (categorie metaal) en Henk Vaes (49) uit Weert en werkzaam bij Philips Innovation Services (categorie mechatronica en overige vakgebieden). De junior vakprijs is overhandigd aan de 19-jarige Quinten Theunisz uit Uden. Hij werkt als verspaner bij VDL ETG.

In de 4 categorieën waren 32 vakmensen, onder wie 2 vrouwen, genomineerd voor de titel. Doordat ze uitblinken in vakmanschap en collegialiteit zijn ze voorgedragen door hun collega's. Alle genomineerden krijgen een geldbedrag van 250 euro.

De Stichting Bevordering Vakmanschap (SBV) reikt sinds 1986 de Ir. Noordhofprijs uit aan de beste vakman of vrouw in de bouw, metaal, mechatronica en overige vakgebieden in het technisch domein. Vakmanschap stimuleren is het doel van het initiatief. De prijs is een middel om mensen enthousiast te maken voor techniek en een baan in de technische sector.

Lees vrijdag meer in het ED of via de digitale krant.