Volledig scherm
​De Tobbers tijdens de zittingsavond van De Pintewippers. © Willem Brouwer

Variatie genoeg tijdens zittingsavond De Pintewippers

HAPERT – De zittingsavond ‘Vur Haopert, dur Haopert’ van carnavalsvereniging De Pintewippers bevatte meer dan genoeg variatie. De kop was er direct af toen de drie kinderen van Joost Gijsbers, Prins Pinteman, een geinig liedje ten gehore brachten. 'Pak nog een pilske, pak nog een pint en proost op Joost', klonk het, waarna pa op het podium een singeltje van het nummer ontving.

Traditiegetrouw was Jong Nederland uit Hapert ook dit keer van de partij. De leden schoten rennend de zaal door en kwamen met geinige verzinsels op de proppen. Zoals: you never ‘wok’ alone en een cocaïne snuivende en alcohol drinkende baby, op het nummer Leef van Hazes Junior (pak alles wat je kan).

Ook het Hapertse stel Peter en Conny Tijssen kreeg de lachers op hun hand. Niet de buut, maar een tweepersoons bed was het decor van hen. Aan de hand van een seksboek probeerde het duo het een en ander uit, wat ongemakkelijke, maar grappige situaties opleverde. Net als bij de act van De Tobbers, waarin zes zorgbehoevende een washandje en een velletje papier deelden. Symbolisch voor het tekort aan handen in de zorg.

De stukjes werden afgewisseld met komedie van de kletsers Arjan Compen en Hans Eijkemans en diverse dansoptredens.

Volledig scherm
Hans Eijkemans tijdens de zittingsavond van De Pintewippers. © Willem Brouwer