Volledig scherm

VDL Nedcar groeit door met productie Mini Countryman

EINDHOVEN – VDL Nedcar, een onderdeel van VDL Groep in Eindhoven, gaat vanaf volgende week in zijn fabrieken in Born de nieuwe Mini Countryman maken. Zoals werd verwacht heeft het Eindhovense concern daar overeenstemming met BMW over bereikt.

Deze brengt extra werkgelegenheid voor 1200 mensen met zich mee. Het is het derde model BMW Mini dat de fabrikant gaat maken. VDL Nedcar maakt de nieuwe auto, naast de Mini 3-deurs en de Mini Cabrio. een derde model voor BMW Group gaat produceren. Vooralsnog wordt de Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid elektrische versie van dit model in Born worden gebouwd. Dit is voor VDL Nedcar de eerste keer dat ze een hybride auto gaan produceren.

Het is in de geschiedenis van VDL Nedcar het 22e model dat geïntroduceerd wordt. De voorbereidingen voor de productie verlopen volgens planning. De komst van de Mini Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo'n 1.200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. VDL heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group.

VDL Nedcar is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo'n 4.000 medewerkers, ten opzichte van de 1.500 toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto's per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 330.000 m2, maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces met 1.200 industriële robots.