Volledig scherm
© Thinkstock

Veel aandacht aan smartphones en social media in onderwijs in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Middelbare scholen in Zuidoost-Brabant besteden steeds meer aandacht aan het gebruik van smartphones en sociale media in het onderwijs. Maar wat er achter de slaapkamerdeur van de leerling gebeurt, is de verantwoordelijkheid van de ouders.

Dat stellen schoolleiders van scholen in de regio.

Aanleiding is een verhaal in het ED woensdag over het effect van de smartphone op de nachtrust van kinderen.

Reacties
"Dit onderwerp vraagt permanente aandacht, van zowel ouders als scholen", zegt rector Jos Bosch van het Pius X College in Bladel.

Directeur Peter van de Eijnde van het Joris College in Eindhoven rept over een 'gezamenlijke verantwoordelijkheid'.

In de regio wordt veel terloops aandacht besteed aan het gebruik van smartphones. Maar een groeiende groep scholen besteedt er ook specifiek aandacht aan.

"De stichting Halt verzorgt bij ons lessen over onder meer de gevaren van sociale media", zegt rector Leendert van Deijl van het Strabrecht College. Dat geldt ook voor het Joris in Eindhoven, dat tevens (ouder) avonden over dit onderwerp belegt.

Op het Knippenberg College in Helmond is een speciaal vak in het leven geroepen: beeld en media. "De kinderen krijgen les over het alledaagse gebruik van telefoontjes en sociale media", zegt rector Hans Schapink.

Het Sondervick College in Veldhoven gaat het verst. Leraren hebben een workshop over het onderwerp gehad en ouders zijn met een theatervoorstelling voorgelicht. De school heeft ook een team van drie mediacoaches die leerlingen begeleiden.