Volledig scherm

VIDEO | Dirk Kouwenberg wint narrenkap op Keiekletstoernooi Helmond

HELMOND - "Yes, we hebben hem! Dankjewel voor al jouw tips de afgelopen jaren. Voelde de eerste bij jou ook zo?", schreeuwt Dirk Kouwenberg in zijn mobiele telefoon. Het is zaterdagnacht rond 00.30 uur en de 34-jarige tonprater uit Nuland heeft zojuist het Keiebijters kletstoernooi 2017 gewonnen met zijn typetje de astronaut. Hij is overdonderd, blijkt alleen al uit zijn gezichtsuitdrukking in de backstageruimte van zaal Traverse. Maar wie was de eerste die hem feliciteerde? "Ik had Rob Scheepers aan de lijn. We hebben veel contact met elkaar en ik kan hem dag en nacht appen voor tips. Hij is recht voor zijn raap en dat heb je nodig."


De drievoudig winnaar uit Sterksel is een mentor geworden voor Kouwenberg. Dat nauwe contact is ontstaan na Scheepers' typetje als voetbalhooligan Ben Vandaal. Scheepers zette de Nulander op het juiste spoor, geeft de nieuwe opperkletsmajoor aan. "Voorheen dacht ik altijd dat tonpraten iets was van oude mannetjes die iets in een dorp voorlezen. Maar toen zag ik Rob ineens als vandaal...en sindsdien ben ik fan van hem. Ik ging daarna vaak met hem mee naar zijn optredens. Dan vertelde ik hem over mijn typetjes waar ik mee bezig was. Wilde ik een nieuwe paus doen, maar dat is allemaal al gedaan. Ik was zoekende en Rob heeft me daarbij geholpen."


Kouwenberg won met zijn typetje de zilveren narrenkap. Andere finalisten die aantraden in zaal De Traverse waren viervoudig winnaar Andy Marcelissen, Wichard de Benis en Erik Mulder.

Het Keiekletstoernooi in Helmond is gewonnen door Dirk Kouwenberg. De 34-jarige tonprater uit Rosmalen was in de finale zaterdagavond de sterkste als astronaut.