Volledig scherm
© Guido van der Heijden

Vijf keer rijden zonder geldig rijbewijs in een halfjaar: auto voor derde keer kwijt

GEMERT - De politie heeft dit weekend voor de derde keer een auto afgepakt nadat een man voor de vijfde keer, in een halfjaar tijd, zonder geldig rijbewijs reed. Een agent zag op de Lodderdijk in Gemert een personenauto rijden waarvan de koplampen kapot waren. Toen de politie hem een stopteken probeerde te geven ging de bestuurder er direct vandoor.

''De bestuurder doofde zijn lichten en scheurde de woonwijk gelegen aan de Groeskuilen in'', schrijft de politie. ''Dat ging zo snel dat de agent de auto uit het oog verloor. Hij trof de auto enkele minuten later leeg aan op de Houtert''.

De wijk werd meteen afgezet door de politie en binnen enkele minuten werden de bestuurder en bijrijder gevonden. ''Beiden ontkenden bestuurder te zijn geweest'', aldus de politie. Nadat de agent aangaf te weten wie er achter het stuur had gezeten bekende de bestuurder. ''Omdat dit inmiddels de vijfde keer was, sinds mei van dit jaar, werd wederom zijn auto in beslag genomen.'' De auto was net die middag gekocht.

Derde auto
Ook in 2014 en 2015 liep de verdachte tegen de lamp vanwege het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Waarschijnlijk is een gevangenisstraf het gevolg.

''De verdachte verklaarde dat hij zo van ons schrok dat hij in blinde paniek wegscheurde'', weet de politie te melden. ''We hebben hem medegedeeld dat hij van ons niets te vrezen heeft als hij zich aan de wet houdt. Het aanschaffen van een fiets zou een goed begin zijn''.