Volledig scherm
© Erika Massuger

Vitesse en Ajax eens over Aissati

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft met Ajax overeenstemming bereikt over de huur van Ismaïl Aissati. Dat maakten de Arnhemmers dinsdag bekend. Vitesse huurt de aanvallende middenvelder voor een jaar en heeft tevens een eenzijdige optie tot koop bedongen.

Aissati wordt woensdag medisch gekeurd in Arnhem, waarna de handtekeningen onder het contract worden gezet. De 22-jarige Utrechter kwam de afgelopen twee jaar mede vanwege blessures niet veel aan spelen toe bij Ajax. Aissati stond in de basis tijdens de eerste competitiewedstrijd dit seizoen tegen FC Groningen. Hij viel vervolgens in tijdens het duel met zijn nieuwe werkgever Vitesse.

De jeugdinternational is de derde aanwinst van Vitesse sinds de entree van de Georgische eigenaar Merab Zjordania. De Arnhemmers presenteerden dinsdag al de Serviërs Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic, die beiden voor een jaar worden gehuurd van Chelsea. Vitesse verwacht op korte termijn ook doelman Matej Delac vast te leggen. De 18-jarige Kroaat trainde dinsdag al mee met de selectie van trainer Theo Bos. Ook Delac wordt gehuurd van Chelsea.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement