Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalster Renée Slegers pakt unieke titel met Linköpings

LINKÖPING - Renée Slegers uit Someren-Eind is zondag met de voetbalsters van het Zweedse Linköpings kampioen geworden van de Damallsvenskan. De 0-2 zege op Vittsjö en de 1-2 nederlaag van grote concurrent FC Rosengard tegen Eskilstuna United waren genoeg voor de koploper om met nog twee speelronden te gaan de schaal op te eisen. Het was voor de speelsters van Linköpings een bijzondere middag.

Ze moesten een uur wachten op de uitslag van het duel tussen FC Rosengard en Eskilstuna United. "We werden al gek toen Eskilstuna United twee keer scoorde", zei Slegers. "En toen de wedstrijd afgelopen was, waren we helemaal door het dolle heen. Dit is uniek. Ik ben er helemaal af. Geweldig!"

FC Rosengard, het team met de Nederlandse international Lieke Martens in haar gelederen, werd afgelopen drie seizoenen kampioen van Zweden. Slegers moest een groot deel van vorige voetbaljaargang missen door een blessure aan haar bekken. "Ik heb een lastige tijd achter de rug, maar nu kan ik weer voetballen. Dit is ook mijn titel."