Volledig scherm
Lenne van Gorp.

Winterfeesten van start in Reusel

REUSEL - Op haar negende stuurde ze een brief naar de burgemeester van Reusel-De Mierden met de vraag of er een schaatsbaan in Reusel kon komen. Precies vijf jaar later opende Lenne van Gorp (14) de tweede winterfeesten in 'haar' dorp.

Rond de 700 vierkante meter grote schaatsbaan stond het publiek donderdag vijf rijen dik ademloos toe te kijken naar het optreden van de frêle Reuselse sporter, die al tweemaal de beste van Nederland was bij het kunstschaatsen. Gesteund door een perfecte vertolking van Halo (Beyoncé), gezongen door de Reuselse Machteld de Laat, danste Lenne de longen uit haar lijf.

'Mooie pakjes'
"Op mijn zevende deed ik aan motorcross, toen ik met mijn oma een keer naar de schaatsbaan in Tilburg ging. Ik zag daar meisjes in mooie pakjes de mooiste bewegingen maken en dacht daarna alleen maar: dat wil ik ook. Nu train ik zes dagen per week bij mijn club in Turnhout en op de zevende dag (zondag) zijn er wedstrijden, zoals aanstaande zondag in Eindhoven.''

Wintermarkt
De tent aan de Wilhelminalaan is nog imposanter dan vorig jaar en de eerste schoolschaatsers reden de baan al in. Zondag 11 december is er een wintermarkt rond de baan en tot 6 januari staan er tal van activiteiten op en rond de ijsbaan gepland.