Volledig scherm
© Thinkstock

Zinkbedrijven Zinifex en Umicore worden Nyrstar

BUDEL - De fuserende zinkfabrieken Zinifex en Umicore gaan verder onder de nieuwe naam Nyrstar. De vestiging van Zinifex in Budel wordt onderdeel van de nieuwe combinatie, die de grootste zinkonderneming ter wereld wordt. Het Australische moederbedrijf van Zinifex en het Belgische Umicore maakten op 12 december hun plan tot fusie bekend. Gisteren kwamen ze met nadere details over de operatie.

Nyrstar produceert straks 1,2 miljoen ton zink and zinklegeringen per jaar. Er werken 4500 werknemers.

Zinifex wordt met 60 procent van de aandelen de grootste partner in Nyrstar. Umicore houdt 40 procent aan. Nyrstar is van plan om na verloop van tijd aandelen uit te geven aan de beurs. Wanneer dat gebeurt is niet bekend gemaakt.

Zinifex en Umicore brengen al hun bezittingen in. Voor Zinifex zijn dat de fabrieken in Budel, Hobart in Australië, Port Pirie in Australië en Clarksville in de VS en de deelnemingen in Australian Refined Alloys en Genesis Alloys in China.

Umicore brengt zijn fabrieken in Balen en Overpelt in België, Galva 45 in Frankrijk, Umicore Yunnan Zinc Alloys in China, Föhl in China en zijn deelneming in Padaeng Industry in Thailand in.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement