Volledig scherm

Zittingsavond De Geldropse Jagers schot in de roos

GELDROP - Lange tafels in de zaal. Alle stoelen bezet. Obers die op en neer lopen met grote pitchers bier en flessen wijn. Het publiek heeft er zin in, de Jagers ook en de tonpraters zijn in vorm. De zitting van De Geldropse Jagers was zaterdagavond opnieuw een schot in de roos.

Na een superoptreden als Prutske werd het even moeilijk voor Kitty Goverde. Jarenlang was de tonprater uit Uden vaste gast bij de zittingen van De Geldropse Jagers. Goverde stopt en is dus voor het laatst bij de Jagers op bezoek. Ze kroop nog eenmaal in het pakje van Prutske het schoolmeisje. De band Lapaloozoo kreeg ervan langs als ze niet snel genoeg inhaakten en toneelmeester Kees kreeg het ook even lastig. “Wat sta jij daar te doen? Niks, dan ga eens wijn halen!” De dorpsgekken zaten volgens Prutske weer vooraan in de zaal. Ze kreeg bloemen bij haar afscheid. Tulpen, haar favoriet en passend bij haar succestypetje Tullepetrut. Drie zittingen van de Jagers dit jaar, drie keer met Kitty en dus drie keer bloemen. “Nee, deze geef ik zeker niet terug!”, maakte ze na de eerste bos duidelijk. Goverde vroeg aandacht voor Geldropse Jagers René Verleg, die een onderbeen mist. Verleg doet mee aan een handbike battle in Oostenrijk en zoekt daarvoor sponsors.

Het publiek in Geldrop werd getrakteerd op een dierenarts, wasmachinemonteur, kermisexploitant en nieuwslezer. Kermisexploitant Jimmy Calypso (Rob Scheepers uit Sterksel) maakte het de prins van de Jagers nog even ‘moeilijk’, maar wat wil je ook met een naam als Omnia Nimrod Mark I.

De beste grap: Dierenarts Dik Tari (Rob van Elst): “Mijn vrouw is niet slim. Ik zal een voorbeeld geven: die heeft ooit een sjaal terug gebracht naar de winkel omdat ie te strak zat.”

Volledig scherm