Volledig scherm
Het tropisch bad van De Tongelreep. Archieffoto Kees Martens

Zwemmen en schaatsen extra duur voor niet-Eindhovenaren

EINDHOVEN - Zwemmen in het recreatiebad van zwemcentrum de Tongelreep en schaatsen op de kunstijsbaan in Eindhoven wordt een stuk duurder.

En voor mensen die niet uit Eindhoven komen, gaan de tarieven voor losse kaartjes nog eens extra omhoog. Dat is althans het plan van de Eindhovense PvdA en VVD (beide coalitiepartij). De twee partijen komen in de raadsvergadering over de kadernota dinsdagavond met een motie waarin dit staat. Mocht de motie aangenomen worden, dan kan de kwestie in regionaal verband nog wel een staartje krijgen.

Burgemeesters in de regio noemen het 'een onzalig plan' (burgemeester Driek van de Vondervoort van Bergeijk), en zeggen: 'Als gemeenten zo met elkaar omgaan is het einde zoek' (Jack Mikkers, burgemeester van Veldhoven).

De forse tariefsverhoging is onderdeel van een plan van de twee partijen om een financieel gat in de sportbegroting van de stad te dichten. Eindhoven moet de komende jaren 56 miljoen euro minder en anders gaan uitgeven per jaar. Het college van B en W stelde voor om onder meer een miljoen euro binnen te halen door de ijsbaan te sluiten. Maar daar is in de stad en in de gemeenteraad geen draagvlak voor.

In het VVD/PvdA-plan gaan alle sporttarieven omhoog. Dus ook die voor verenigingen, instellingen, abonnementhouders en commerciële huur. Maar er komt wel een verschil per categorie.