1. Slimme camera houdt patiënt in de gaten: 'Extra paar ogen' moet sterfgevallen voorkomen
  PREMIUM

  Slimme camera houdt patiënt in de gaten: 'Extra paar ogen' moet sterfgeval­len voorkomen

  EINDHOVEN - Een camera die in de wachtkamer bij de spoedeisende hulp al herkent welke patiënt het eerst behandeling nodig heeft. Dat is straks wellicht geen toekomstmuziek meer. Want de TU/e en het Catharina Ziekenhuis werken samen aan een slimme camera die bij patiënten op afstand ademhaling en hartslag meet. Het ‘extra paar ogen van de dokter’ moet het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis terugdringen.
 1. Harde ingreep bij voormalig Philips Licht: Signify schrapt ruim 700 banen
  PREMIUM

  Harde ingreep bij voormalig Philips Licht: Signify schrapt ruim 700 banen

  EINDHOVEN / AMSTERDAM - De werkgelegenheid bij Signify wordt hard getroffen door sanering van het verlichtingsconcern. Wereldwijd verdwijnen de komende tijd zeker ruim 700 banen bij de maker van onder meer Philips-lampen. Grote klappen vallen op het hoofdkantoor in Eindhoven en in Amsterdam, daar gaat het mes in 250 arbeidsplaatsen. Personeel is ontstemd omdat aandeelhouders wel tevreden worden gesteld.
 2. Een directeur moet niet alles willen weten, vond overleden Natlab-baas Kees Teer (1925-2021)
  PREMIUM
  Necrologie

  Een directeur moet niet alles willen weten, vond overleden Nat­lab-baas Kees Teer (1925-2021)

  Philips beschikt met het Natlab over een van de beste researchlabs in de wereld en dat heeft een positief effect gehad op het technologiegehalte van Nederland. Aldus prof. dr. ir. Kees Teer in 1999. En, zo benadrukte hij, dat zei hij niet omdat hij er 35 jaar gewerkt had. Teer, die deze week op 95-jarige leeftijd overleed, begon in 1950 op de televisie-afdeling van het Natuurkundig Laboratorium. Hij zou er blijven tot zijn afscheid in 1985, vanaf 1968 als hoogste baas.