1. Brainport is booming, nu de rest van Nederland nog: Philips-baas wil meer innovatie zien
  PREMIUM

  Brainport is booming, nu de rest van Nederland nog: Phi­lips-baas wil meer innovatie zien

  EINDHOVEN/AMSTERDAM - De regio draait economisch als een tierelier. En Nederland zou er goed aan doen als ze het voorbeeld van Zuidoost-Brabant zou volgen, vindt Philips-topman Frans van Houten. Door ook in andere delen van het land samen te werken en vol in te zetten op uitvinden, net zoals in deze regio, kan Nederland in de toekomst verder groeien. En dat is wat hem betreft hard nodig.
 1. Siemens mist de ‘corona-knallers’ van Philips, kan het bedrijf in 2021 een inhaalslag maken?
  PREMIUM

  Siemens mist de ‘corona-knal­lers’ van Philips, kan het bedrijf in 2021 een inhaalslag maken?

  EINDHOVEN - Philips schaalde in razend tempo op, concurrent Siemens Healthineers had niets op om te schalen. Want toen de coronapandemie losbarstte, echode wereldwijd de roep om beademingsapparatuur. Die maakte Philips al wel, Siemens niet. Dat is te zien in de resultaten: bij de één ging de winst door het dak, de ander meldde slechtere resultaten. Of maakt Siemens in 2021 een inhaalslag?
 2. Signify ziet verkopen dalen maar Eindhovens lichtbedrijf kan vraag naar 'coronakiller’ niet aan
  PREMIUM
  UPDATE

  Signify ziet verkopen dalen maar Eindhovens lichtbe­drijf kan vraag naar 'coronakil­ler’ niet aan

  EINDHOVEN - De verkopen bij het Eindhovense lichtbedrijf hebben de afgelopen drie maanden een forse dreun opgelopen. Er werd minder verkocht aan consumenten en bedrijven. De voormalige lichttak van Philips noteert toch een stijgende omzet en winst dankzij een overname vlak voordat de coronapandemie losbarstte. Het bedrijf kan ondertussen de vraag naar ‘anti-corona-lampen’ niet aan.