3D-geprinte Philips-lampen uit lichtfabriek Maarheeze

MAARHEEZE - Zelf een Philips-lamp ontwerpen en die laten printen in Maarheeze. Signify, de voormalige lichttak van Philips, zet in op het personaliseren van verlichting. In de lichtfabriek in Maarheeze snorren op dit moment honderden 3D-printers die gepersonaliseerde lampen produceren voor de Europese markt. 

 1. Slimme camera houdt patiënt in de gaten: 'Extra paar ogen' moet sterfgevallen voorkomen
  PREMIUM

  Slimme camera houdt patiënt in de gaten: 'Extra paar ogen' moet sterfgeval­len voorkomen

  EINDHOVEN - Een camera die in de wachtkamer bij de spoedeisende hulp al herkent welke patiënt het eerst behandeling nodig heeft. Dat is straks wellicht geen toekomstmuziek meer. Want de TU/e en het Catharina Ziekenhuis werken samen aan een slimme camera die bij patiënten op afstand ademhaling en hartslag meet. Het ‘extra paar ogen van de dokter’ moet het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis terugdringen.
 2. Signify ziet verkopen dalen maar Eindhovens lichtbedrijf kan vraag naar 'coronakiller’ niet aan
  PREMIUM
  UPDATE

  Signify ziet verkopen dalen maar Eindhovens lichtbe­drijf kan vraag naar 'coronakil­ler’ niet aan

  EINDHOVEN - De verkopen bij het Eindhovense lichtbedrijf hebben de afgelopen drie maanden een forse dreun opgelopen. Er werd minder verkocht aan consumenten en bedrijven. De voormalige lichttak van Philips noteert toch een stijgende omzet en winst dankzij een overname vlak voordat de coronapandemie losbarstte. Het bedrijf kan ondertussen de vraag naar ‘anti-corona-lampen’ niet aan.
 3. Siemens mist de ‘corona-knallers’ van Philips, kan het bedrijf in 2021 een inhaalslag maken?
  PREMIUM

  Siemens mist de ‘corona-knal­lers’ van Philips, kan het bedrijf in 2021 een inhaalslag maken?

  EINDHOVEN - Philips schaalde in razend tempo op, concurrent Siemens Healthineers had niets op om te schalen. Want toen de coronapandemie losbarstte, echode wereldwijd de roep om beademingsapparatuur. Die maakte Philips al wel, Siemens niet. Dat is te zien in de resultaten: bij de één ging de winst door het dak, de ander meldde slechtere resultaten. Of maakt Siemens in 2021 een inhaalslag?
 1. Week van de teek: op pad met boswachter in Bergen op Zoom
  Play

  Week van de teek: op pad met boswachter in Bergen op Zoom

 2. Een hypermoderne driewieler: is dit de nieuwste rage?
  Play

  Een hypermoder­ne driewieler: is dit de nieuwste rage?