Volledig scherm
Hoofdkantoor Philips in Amsterdam. © Philips

Bonden balen van eindbod Philips-cao

EINDHOVEN - De vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 vinden het teleurstellend dat Philips onverwacht een mager eindbod voor de lonen heeft neergelegd voor de nieuwe cao. Het Philips-personeel zit al acht maanden zonder cao. Die periode wordt volgens de bond met het eindbod van het concern niet gecompenseerd.

Philips biedt in zijn eindbod drie procent per 1 september 2018 en met twee procent per 1 oktober 2019 over een looptijd van 22 maanden. De bonden eisten  een loonsverhoging van 3,5 procent op basis van de goede jaarcijfers van de multinational. Op andere onderwerpen zoals duurzame inzetbaarheid, mantelzorg en een generatiepact was wel overeenstemming bereikt.

,,Philips was altijd een bedrijf van het volk, maar het is nu een bedrijf van de aandeelhouders geworden", zegt Peter Reniers, bestuurder FNV Metaal. ,,Ondanks prima cijfers van Philips, houdt het bedrijf geld achter door pas laat met een verhoging te komen en daarmee lijkt de verhoging veel beter dan deze in werkelijkheid is."

Inflatie

In reactie geeft Philips aan dat het aanbod vanuit Philips met betrekking tot het verhogen van de salarissen significant boven het huidige inflatieniveau ligt. Het concern heeft daarbij gekeken naar eigen resultaten van het concern en de algehele Nederlandse arbeidsmarktontwikkelingen.

Jörg Sauer van  VHP2 noemt het prima arbeidsvoorwaardelijke afspraken. ,,Maar qua salaris blijft Philips helaas op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie steken, terwijl het concern verwacht dat werknemers op Eredivisieniveau presteren."

De vakbonden leggen de komende periode het eindbod van Philips voor aan hun leden. ,,Onze verwachting is dat hun leden, onze werknemers, herkennen dat dit finaal voorstel aansluit bij het fatsoenlijke loonbeleid dat we al jaren voeren vanuit Philips", laat een woordvoerder van het concern weten. 

Regionale Economie