Uitreiking van de Philips Innovation Awards.
Volledig scherm
Uitreiking van de Philips Innovation Awards. © Philips Innovation Award

Closure wint Philips Innovation Award 2018

ROTTERDAM - Studentenstart-up Closure is winnaar van de Philips Innovation Award 2018. Circal Technologies is winnaar van de Rough Diamond Award 2018. De winnaars werden maandag 7 mei tijdens de finale gekozen door een jury voorgezeten door Philipstopman Frans van Houten.

Closure is de bedenker van een service om nabestaanden digitaal te ondersteunen bij het afronden van abonnementen, contracten en accounts van overledenen. Op het moment dat een persoon overlijdt, kan het lastig zijn voor nabestaanden om dit allemaal af te sluiten. Zij weten immers niet precies waar mensen allemaal geregistreerd staan. Closure neemt dat karwei uit handen! 

Algen

Circal Technologies werd de winnaar van de Rough Diamond Award, de prijs voor start-ups opgericht na 1 oktober 2017. Circal Technologies heeft een systeem ontwikkeld dat schadelijke emissies van containerschepen kan omzetten in algen. De algen kunnen worden gebruikt als bestanddeel van medicijnen of diervoeder, voor de vervaardiging van bio-plastics of als biomassa.

Prijzenpakket

Closure ontvangt een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. De Rough Diamond winnaar gaat met 10.000 euro naar huis. Tijdens de finale van de 13e editie spraken onder andere oud-minister Ronald Plasterk en de directeur van Thuisbezorgd.nl Jitse Groen.

De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door onder meer Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Eramus Univerisiteit Rotterdam. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie