Met het afstoten van de divisie huishoudelijke apparatuur doet het concern opnieuw een historisch stuk Philips van de hand.
Volledig scherm
PREMIUM
Met het afstoten van de divisie huishoudelijke apparatuur doet het concern opnieuw een historisch stuk Philips van de hand. © Philips

Dag Senseo, dag strijkijzer

Philips stopt met het maken van de Senseo, de airfryer, de stofzuiger en het strijkijzer. De verkoop van de divisie huishoudelijke apparatuur is de laatste stap in de ontmanteling van het conglomeraat Philips, zegt topman Frans van Houten.

En toen waren alleen de scheerapparaten nog over als kroonjuweel van Philips. En vooruit: de tandenborstels. Maar met het afstoten van de divisie huishoudelijke apparatuur doet het concern opnieuw een historisch stuk Philips van de hand. Binnen anderhalf jaar moet een koper worden gevonden voor het onderdeel dat 5.000 tot 6.000 werknemers telt en goed is voor ruim twee miljard euro aan verkopen.

  1. Forse hap uit winst Signify door coronacrisis; Eindhovens lichtbedrijf verkent NOW-staatssteun
    UPDATE

    Forse hap uit winst Signify door coronacri­sis; Eindhovens lichtbe­drijf verkent NOW-staats­steun

    EINDHOVEN - Signify heeft flink last van de coronacrisis. Het Eindhovense lichtbedrijf zag de winst onderaan de streep het afgelopen kwartaal met bijna veertig procent dalen naar 27 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de verkopen liepen terug. Signify overlegt met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de mogelijkheden voor NOW-staatssteun.

Regionale Economie