Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Verita nam vorige week na vijftig jaar afscheid van Philips. © Jean Pierre Reijnen

Drie keer een halve eeuw werken bij Philips

Het komt nog voor: mensen die maar liefst vijftig jaar voor dezelfde baas werken. Wie tegenwoordig een vast contract krijgt, behoort steeds vaker tot de uitzonderingen. Desondanks werkt bijna 1 op de 3 werknemers al tien jaar of langer voor dezelfde baas, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor Trevor Shepard (68), Wim Weekamp (69) en Yvonne Verita (67) is hun werkgever al vijftig jaar een deel van hun leven.

Voor Verita was het bijna vanzelfsprekend dat ze bij de multinational in dienst zou gaan. ,,Bijna iedereen in Eindhoven werkte bij Philips." Vorige week had ze na al die jaren officieel haar laatste dag. Voor ontwikkelaar Weekamp, voorlopig nog werkzaam op de High Tech Campus, was de keuze voor het concern minder vanzelfsprekend. Hij begon wat achteloos bij Philips in Doetinchem omdat de decaan van zijn school hem daar had aangemeld.

  1. Tekort aan talenten kunstmatige intelligentie vergt actie
    PREMIUM

    Tekort aan talenten kunstmati­ge intelligen­tie vergt actie

    EINDHOVEN - Philips voorziet de komende jaren in de regio een tekort aan specialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie. Alleen al in Zuidoost-Brabant zijn tot 2025 duizenden talenten op het gebied van kunstmatige intelligentie nodig. Dat zegt Hans de Jong, voorman van Philips in Nederland, in een interview met deze krant. Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen machines en software zelfstandig problemen oplossen. Er is echter een probleem dat ze niet kunnen oplossen: het opleiden van voldoende mensen.

Regionale Economie