Volledig scherm
Egbert van Acht volgt Pieter nota op als topman van de Personal Health-divisie van Philips. © Philips

Egbert van Acht wordt topman bij Philips Personal Health-divisie

AMSTERDAM - Egbert van Acht (1965) volgt per 1 oktober Pieter Nota op als topman van de Personal Health-divisie van Philips. Van Acht gaat in zijn nieuwe functie ook deel uitmaken van het uitvoerend comité van Philips. 

Dit maakte Koninklijke Philips donderdag bekend. Van Acht leidt momenteel de Health & Wellness-divisie van Philips. Nota stapt eind oktober uit het bestuur van het bedrijf stappen, en gaat per 1 januari 2018 aan de slag bij het Duitse BMW.

Voor de functie die Nota bekleedde in de raad van bestuur, heeft de raad van commissarissen Marnix van Ginneken (1973) voorgedragen. De aandeelhouders krijgen de kans om hierover te stemmen op een bijzondere aandeelhoudersvergadering die Philips op 20 oktober belegt. Als Van Ginneken toe treedt tot de raad van bestuur van Philips wordt hij nummer drie van het bedrijf, na algemeen directeur Frans van Houten en financieel directeur Abhijit Bhattacharya. 

Van Ginneken werkt sinds 2007 bij Philips. In 2014 is hij benoemd als juridisch topman en toegetreden tot het elf man tellende executive committee, waar de driekoppige raad van bestuur onderdeel van uitmaakt. Van Ginneken is daarnaast hoogleraar international corporate governance aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte eerder bij Mannaerts & Appels advocaten en AkzoNobel.

Volledig scherm
Marnix van Ginneken wordt de derde man van Philips. © Philips

Regionale Economie