Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

Lagere omzet, meer winst lampenfabrikant Signify in Eindhoven

EINDHOVEN - Signify, voorheen Philips Lighting, heeft in de eerste maanden van dit jaar iets minder verkocht dan dezelfde periode een jaar geleden. De winst over dezelfde periode verdubbelde ruim.

De Eindhovense lampenfabrikant haalde in het eerste kwartaal van 2019 een omzet van 1,48 miljard euro. Dat is iets minder dan de omzet van 1,5 miljard over dezelfde periode in 2018. Daarbij wist het een winst te halen van 44 miljoen euro: meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen de winst 20 miljoen euro bedroeg. De verklaring voor die winstgroei lijkt vooral te liggen in bezuinigingen.

Drie divisies bij Signify draaien om ledverlichting: Led (lampen), Professional (verlichting voor kantoorinterieurs, stadions, gebouwen) en Home (‘slimme’ verlichting voor thuis). Het bedrijf verwacht dat die drie onderdelen die om ledverlichting draaien de rest van dit jaar groeien tussen 2 en 5 procent. Bij de traditionele lampentak verwacht Signify een krimp tussen 21 en 24 procent.

De hele verlichtingsbranche heeft het al tijden moeilijk. Vooral in China en Europa is sprake van ‘tegenwind’, aldus directeur Eric Rondolat in een toelichting op de cijfers. Daarbij hebben fiscale maatregelen, genomen door de Chinese overheid, nog geen positief effect gehad. Rondolat noemde de Brexit als onzekere factor in Europa.

Regionale Economie