Volledig scherm
Eric Rondolat, topman van het Eindhovense lichtbedrijf Signify. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Lichtbedrijf Signify in Eindhoven ziet verkopen opnieuw teruglopen

EINDHOVEN - Signify heeft de verkopen het afgelopen kwartaal zien dalen. De omzet bij de voormalige lichtdivisie van Philips daalde naar bijna 1,48 miljard euro, vergeleken met 1,54 miljard in dezelfde periode vorig jaar toen het bedrijf ook al tegenvallende cijfers rapporteerde. 

Volgens topman Eric Rondolat daalde de omzet vooral als gevolg van economische tegenwind in Europa en eenmalige ontwikkelingen op sommige groeimarkten. Vooral de omzet bij de tak van conventionele verlichting liep flink terug, die was 18,5 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2018. De groei die Signify er bij de LED-divisie tegenover kon stellen was de afgelopen drie maanden beperkt: 0,2 procent. 

De nettowinst bij het voormalige Philips-bedrijf nam toe. Onder de streep hield Signify 50 miljoen euro over, voornamelijk als gevolg van een betere operationele winstgevendheid en lagere herstructureringskosten. Vorig jaar kwam de nettowinst uit op 29 miljoen euro. 

Bij de presentatie van de kwartaalresultaten maakte Signify bekend dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in de Chinese led-producent Klite Lighting. Financiële details werden niet bekendgemaakt. 

Regionale Economie