Volledig scherm
PREMIUM
Het Philips-kantoor aan de Boschdijk in Eindhoven met op de voorgrond de bouwgrond voor plan Vredeoord van woningcorporatie Sint Trudo. © Michel Theeuwen

Meneer Frits zei het al: wie Philips bezoekt, moet in Eindhoven zijn

EINDHOVEN - ,,Alstublief, laat het smaken”, zegt de barista op haar allervriendelijkst, terwijl ze een cappuccino naar voren schuift. Aan de tafeltjes voor haar zijn een paar Philips-werknemers aangeschoven voor een snel overleg, de laptops opengeklapt. Het hoofdkantoor van Philips Benelux, ‘Philips Nederland’ of Vredeoord voor veel Eindhovenaren, ‘VB’ voor (oud-)Philips-personeel. De V van Vredeoord, maar die B is niet van Boschdijk. 

Volledig scherm
Danielle Hamelink © Philips

Het gebouw was in 1964, na ‘VA’ het tweede gebouw van het grotere Vredeoord-complex. Vooral bekend om de betonnen ‘jukken’ die over de twaalf verdiepingen heen steken. Daaraan zijn stalen kabels bevestigd, omvat door vierkante kokers, die de verdiepingen dragen. Hoewel het gebouw allerminst ‘uitgewoond’ aandoet omdat het in 2005 nog rigoureus is gerenoveerd, is de huur opgezegd. Begin volgend jaar gaan de duizend medewerkers van de Boschdijk naar hun 4.500 collega's op de High Tech Campus. 

Dat betekent voor Danielle Hamelink (32) dat ze niet meer lopend naar haar werk bij Philips Benelux kan. Nu woont de social media-manager een paar straten verderop, straks zal ze vooral de fiets pakken naar de Campus. ,,Heen en weer sjezen is er straks niet meer bij maar dat is eigenlijk ook wel fijn want dan heb ik op weg naar huis wat meer tijd om mijn hoofd leeg te maken”, vindt ze. Het is onder meer haar taak om via sociale kanalen zoals Instagram en Facebook te laten zien hoe werken bij Philips is, om op die manier nieuwe talenten aan te trekken. ,,Daar is de High Tech Campus ideaal voor. Daar worden veel vette dingen gedaan en gaat de kruisbestuiving nog een stapje verder.”

Regionale Economie