Het Philips-kantoor aan de Boschdijk in Eindhoven met op de voorgrond de bouwgrond voor plan Vredeoord van woningcorporatie Sint Trudo.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Philips-kantoor aan de Boschdijk in Eindhoven met op de voorgrond de bouwgrond voor plan Vredeoord van woningcorporatie Sint Trudo. © Michel Theeuwen

Meneer Frits zei het al: wie Philips bezoekt, moet in Eindhoven zijn

EINDHOVEN - ,,Alstublief, laat het smaken”, zegt de barista op haar allervriendelijkst, terwijl ze een cappuccino naar voren schuift. Aan de tafeltjes voor haar zijn een paar Philips-werknemers aangeschoven voor een snel overleg, de laptops opengeklapt. Het hoofdkantoor van Philips Benelux, ‘Philips Nederland’ of Vredeoord voor veel Eindhovenaren, ‘VB’ voor (oud-)Philips-personeel. De V van Vredeoord, maar die B is niet van Boschdijk. 

  1. Bizar kruisverhoor Philips na kapotte tandenborstel: ‘In welke kamer was je toen het gebeurde?’
    ophef om vragenlijst

    Bizar kruisver­hoor Philips na kapotte tandenbor­stel: ‘In welke kamer was je toen het gebeurde?’

    Elektrische tandenborstel binnen de garantieperiode kapot? Verwacht niet zomaar een vervangend exemplaar. Philips onderwerpt je aan een heus kruisverhoor, zo ondervond Jelte Sondij. Het techbedrijf wilde precies van hem weten hoe vaak hij de tandenborstel gebruikt, in welke kamer (!), wanneer hij hem oplaadt en zo nog een stuk of vijftien uiteenlopende vragen. ,,Dit is inderdaad niet de bedoeling”, erkent een woordvoerder van Philips desgevraagd.