Volledig scherm
Philips Healthcare hoofdkwartier in Best. © REUTERS

Philips houdt hartpatiënten op afstand in de gaten

AMSTERDAM/EINDHOVEN - Samen met het Amsterdamse Bovenij Ziekenhuis gaat Philips cardiologische en COPD-patiënten op afstand begeleiden. Door informatie op afstand digitaal uit te wisselen moeten zorgverleners gemakkelijk kunnen samenwerken. Dat hebben de twee partijen maandagmorgen bekendgemaakt. 

Philips en het ziekenhuis willen samen met andere partijen in de zorg gaan samenwerken en de diensten beschikbaar maken voor inwoners van Amsterdam-Noord. Daarbij worden applicaties ingezet van VitalHealth, een bedrijf in Ede dat vorig jaar door Philips werd ingelijfd. De programma's moeten patiënten begeleiden en zorgverleners ondersteunen bij het nemen van beslissingen. 

Breder

Het moet vermijdbare ziekenhuisopnames voorkomen en poliklinische herhaalbezoeken verminderen. Het doel is om patiënten dichter bij het ziekenhuis en andere zorgaanbieders te laten zijn, zonder dat ze daadwerkelijk in het ziekenhuis hoeven te komen. Later moet deze vorm van samenwerking ook worden toegepast voor een bredere groep patiënten met andere chronische aandoeningen.

Regionale Economie