Volledig scherm
Philips breidt zijn productaanbod op het gebied van medische beeldvorming verder uit met de overname van het Duitse bedrijf Tomtec. © Philips

Philips koopt Duitse 'echo-analist'

EINDHOVEN - Alweer een overname door Philips. Ditmaal lijft het in zorgtechnologie gespecialiseerde concern het Duitse softwarebedrijf Tomtec in. De onderneming in Unterschleissheim, vlak boven München, is gespecialiseerd in software waarmee met name echobeelden kunnen worden geanalyseerd.

De technologie van TomTec kan niet alleen worden ingezet bij de activiteiten op het gebied van hartonderzoek maar kan Philips ook ondersteunen op het vlak van verloskunde en gynaecologie. Hoeveel Philips neertelt voor het honderd werknemers tellende bedrijf is niet bekendgemaakt. Tomtec heeft naast een vestiging in Duitsland ook een onderneming in de Verenigde Staten. De software van het bedrijf wordt gebruikt door meer dan 20.000 artsen in zo'n zeshonderd zorginstellingen wereldwijd.

Philips kondigde de afgelopen maand een reeks overnames aan. De grootste aankoop is het Amerikaanse Spectranetics. Voor die specialist op het gebied van apparatuur voor vaatchirurgie legt het bedrijf omgerekend 1,9 miljard euro op tafel.

Daarnaast kocht Philips voor een niet nader genoemd bedrag de Amerikaanse start-up CardioProlific, die werkt aan katheters waarmee bloedproppen in de bloedvaten kunnen worden aangepakt. Ook nam het bedrijf het Britse Health & Parenting over, dat apps maakt voor ouders rondom de zwangerschap en opvoeding. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie