Volledig scherm
EDP Medical © EDP Medical

Philips neemt EDP Solutions over

AMSTERDAM - Philips neemt EDP Solutions over, een bedrijf dat is gespecialiseerd op medische beeldvorming rond hartritmestoornissen. Philips betaalt nu 250 miljoen euro, dit wordt gevolgd door in totaal 210 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen (betalingen die zijn gekoppeld aan prestatieverplichtingen).

De overname van EDP Solutions vormt een aanvulling op Philips eigen portfolio van medische beeldvormingssystemen, slimme katheters, plannings- en navigatiesoftware en -diensten.

Directe beoordeling

Met de technologie van EDP Solutions kan een 3D-beeld van het hart- en bloedvatenstelsel worden gemaakt. Dat helpt medisch specialisten om door het hart te navigeren, terwijl ook de locatie en oriëntatie van katheters wordt bepaald tijdens de procedures voor hartritmestoornissen. Volgens Philips heeft de technologie de potentie om de behandeling te vereenvoudigen, het behandelresultaat onmiddellijk te beoordelen en uiteindelijk de werkzaamheid van de procedure te verbeteren. Met deze technologie kan Philips zijn positie op de snel groeiende markt voor medische beeldvorming bij hartritmestoornissen verbeteren. Die markt zou nu al meer dan 2 miljard euro waard zijn.

Beeldgestuurde therapie

Tot nu toe is het nog niet mogelijk om het behandelresultaat realtime te beoordelen. Dat verandert met de technologie van EDP Solutions.

"De doorbraakinnovatie van EPD biedt gedetailleerde 3D-anatomische informatie van het hart tijdens ablatieprocedures voor hartritmestoornissen die uniek is in de industrie", zegt Philipstopman Frans van Houten. Deze overname zal ons vermogen om het leven van patiënten met hartritmestoornissen te verbeteren, versterken en past in ons strategisch plan om onze portfolio met beeldgestuurde therapie-oplossingen te verbreden en groei voor Philips te realiseren."

EPD's systeem kreeg CE-markering in februari dit jaar. Het systeem is geïnstalleerd in verschillende toonaangevende ziekenhuizen in Europa. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie