Hoofdkantoor Philips in Amsterdam.
Volledig scherm
Hoofdkantoor Philips in Amsterdam. © Philips

Philips nog op koers

AMSTERDAM - Philips heeft zijn omzet in het derde kwartaal van 2017 met vier procent zien groeien tot 4,1 miljard euro. Dat is vergelijkbaar met het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet is iets onder verwachting van de analisten die rekenden op een toename van 4,2 procent.

Met 263 miljoen viel de winst zo'n tien procent hoger uit dan in het tweede kwartaal. Het derde kwartaal van vorig jaar bedroeg de winst 214 miljoen euro. Ook sleepte Philips vijf procent meer opdrachten binnen. 

Bij alle cijfers is gekeken naar de vergelijkbare cijfers van vorig jaar. Er is dus uitgegaan van de activiteiten van het nieuwe Philips. De activiteiten van Philips Lighting (dat vorig jaar afsplitste) zijn buiten beschouwing gelaten.

Ondanks de problemen met enkele Philipsfabrieken in de Verenigde Staten, handhaaft Philips de verwachtingen voor het hele jaar. Philips sprak bij de bekendmaking van de tweedekwartaalcijfers over een omzetstijging voor heel 2017 van 4 tot 6 procent. Ook zouden de marges licht worden verhoogd. Eerder stelde Philips als doel dit jaar 400 miljoen euro aan kosten te besparen. Tot en met het derde kwartaal is daar 350 miljoen euro van gerealiseerd. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie