Feike Sijbesma (l.) en Peter Löscher
Volledig scherm
Feike Sijbesma (l.) en Peter Löscher © Philips

Philips strikt DSM-baas en oud-Siemens-topman als commissaris

EINDHOVEN - Philips heeft twee zwaargewichten op het oog voor de raad van commissarissen. Het medisch-technologisch concern wil dat Feike Sijbesma toetreedt tot de raad. 

De huidige topman van DSM maakte deze maand bekend op 15 februari komend jaar zijn taak als bestuursvoorzitter van het chemieconcern neer te leggen. Sijbesma stond bijna dertien jaar aan het roer bij DSM. 

Philips draagt de vertrekkend topman op 30 april komend jaar voor als commissaris op de aandeelhoudersvergadering. Als de benoeming groen licht krijgt, wordt Sijbesma vicevoorzitter van de toezichthoudende raad. 

Siemens

Naast Sijbesma draagt Philips ook de Oostenrijker Peter Löscher voor als commissaris. Löscher was van 2007 tot 2013 topman bij Siemens, een van de belangrijkste concurrenten van Philips. Hij werkte ook bij GE Healthcare en het wereldwijde farmaceutische bedrijf Merck & Co. 

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Philips in april zal Neelam Dhawan worden voorgesteld voor een herbenoeming. Haar termijn loopt het komend jaar af. Philips wil haar graag behouden in verband met haar kennis van de IT-sector. 

  1. Forse hap uit winst Signify door coronacrisis; Eindhovens lichtbedrijf verkent NOW-staatssteun
    UPDATE

    Forse hap uit winst Signify door coronacri­sis; Eindhovens lichtbe­drijf verkent NOW-staats­steun

    EINDHOVEN - Signify heeft flink last van de coronacrisis. Het Eindhovense lichtbedrijf zag de winst onderaan de streep het afgelopen kwartaal met bijna veertig procent dalen naar 27 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de verkopen liepen terug. Signify overlegt met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de mogelijkheden voor NOW-staatssteun.

Regionale Economie