Volledig scherm
Philips-topman Frans van Houten en financieel topman Abhijit Bhattacharya (links) van Philips geven een toelichting op de jaarcijfers in het hoofdkantoor van Philips. © ANP

Philips verwacht verdere groei eind 2018

EINDHOVEN - Philips verwacht dit jaar verdere groei. De verbeteringen worden tegen het eind van het jaar zichtbaar, zegt Philips-baas Frans van Houten in een toelichting op de jaarcijfers die dinsdagmorgen zijn bekendgemaakt. 

Over 2017 komt de omzet van het concern in gezondheidstechnologie uit op 17,8 miljard euro. Dat is iets minder dan waar analisten op hadden ingezet. De omzet is fors minder dan de verkopen over 2016 toen de omzet 24,52 miljard euro bedroeg. Toen zaten daar de cijfers van Philips Lighting nog in dat inmiddels op eigen benen staat en niet meer in de jaarcijfers wordt opgenomen. Als die tak in 2016 buiten beschouwing zou worden gelaten, dan kwam de omzet dat jaar uit op 17,4 miljard euro.

Onder de streep bleef voor Philips over 2017 ruim een miljard euro over. Met vergelijkbare cijfers over 2016 kwam dat vorig jaar uit op 831 miljoen euro.

Philips wist in het vierde kwartaal van 2017 vijf procent meer omzet te behalen. Deze kwam in die periode uit op 5,3 miljard euro. De winst steeg in de laatste drie maanden van vorig jaar tot 476 miljoen euro, tegenover 465 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2016.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie