Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Philips wil beloning top verhogen

EINDHOVEN - De raad van commissarissen van Philips wil de beloning van het bestuur verhogen zodat die in overeenstemming komt met vergelijkbare bedrijven.

Nu Philips Lighting is afgesplitst en Philips zich exclusief richt op gezondheidstechnologie, wil de raad van commissarissen de top hoger gaan belonen. Binnen de gezondheidstechnologie krijgt het kader meer betaald dan in veel andere sectoren. Philips wil daar niet bij achterblijven en de salarissen van de topmensen in overeenstemming brengen met die van vergelijkbare bedrijven. Naar eigen zeggen om talenten binnen het bedrijf te houden.

Als het voorstel wordt aangenomen door de aandeelhouders, gaat de lange termijnbonus van directeur Frans van Houten omhoog van 120 naar 200 procent van zijn basissalaris dat vorig jaar 1,2 miljoen euro bedroeg. Bij Pieter Nota, hoofd consumenten divisie, en de financiële topman Abhijit Bhattacharya gaat die bonus van 100 naar 150 procent.

Dit komt bovenop het basissalaris en de jaarbonus (de korte termijn bonus). Die is nu bij Van Houten maximaal 80 procent van zijn basissalaris. Maar de raad van commissarissen pleit er ook voor om de jaarbonus te mogen uitbreiden bij uitzonderlijke prestaties. Van Houten kreeg vorig jaar na de succesvolle splitsing 112 procent aan korte termijnbonus uitgekeerd. Lange termijnbonussen zijn voorwaardelijke bonussen die na drie jaar worden uitgekeerd. Hoeveel uiteindelijk wordt betaald, is afhankelijk van de prestaties. In het voorstel krijgt Frans van Houten, als hij zijn doelstellingen haalt, in de toekomst een kleine 400 procent van zijn jaarsalaris. Nu is dat 300 procent.

Maar toch: het lijkt niet voor de hand liggend. Met de afsplitsing van Philips Lighting is de veronderstelling dat het bedrijf kleiner en minder complex is geworden, terwijl het salaris van de directie juist groter wordt. Toch is dat niet zo vreemd, stelt een woordvoerder van Philips. Het bedrijf heeft weliswaar minder werknemers: 70.000 in plaats van 105.000. Maar de beurswaarde is niet minder geworden. In tegendeel zelfs. „Eerst hadden we de aandelen van Philips Lighting. Nu hebben we daar de waarde van uitgekeerd gekregen. Dat geld wordt in de ontwikkeling van ons bedrijf gestoken. De beurswaarde zal alleen maar groter worden. Daarnaast willen we bij Philips met de beloning van de top altijd op het gemiddelde zitten van de groep van vergelijkbare bedrijven, de zogeheten peergroup. Want je wilt je talent behouden. Door de afsplitsing zijn we nu een ander bedrijf met een andere peergroup. In de gezondheidstechnologie zitten veel Amerikaanse bedrijven en daar ligt de beloning sowieso een stuk hoger. Omdat met name de lange termijnbonus van onze top ver onder het gemiddelde ligt, willen de commissarissen die aanpassen."

De aanpassing van de beloningsstructuur is een van de punten op de agenda van de aandeelhoudersvergadering die 11 mei wordt gehouden. 

Regionale Economie