Volledig scherm
De fabriek van Signify in Turnhout in België. © Signify

Signify in Eindhoven ontslaat 121 werknemers in Turnhout (B)

EINDHOVEN - Lampenfabrikant Signify in Eindhoven ontslaat 121 werknemers in zijn fabriek in Turnhout in België. Het voormalige Philips Lighting doet dat wegens krimp van de markt voor conventionele verlichting. De lampen die in Turnhout worden gemaakt worden in toenemende mate vervangen door led-lampen. 

Signify zegt het vertrek van de mensen met sociale partners respectvol te willen regelen. Na de reorganisatie werken er nog 363 mensen bij de fabriek in Turnhout. Volgens een woordvoerder blijft er een afzetmarkt voor dit soort lampen in onder meer de kastuinbouw.

Boventalligen begeleiden

Het management zegt zich te zullen inspannen om boventallige medewerkers zoveel mogelijk te begeleiden van werk naar werk. Signify zal blijven investeren in het aanbieden van trainingen en begeleiding geven in het vinden van werk, zowel binnen Signify als daarbuiten.  

De fabriek in Turnhout blijft het wereldwijde productie- en kenniscentrum voor hoogwaardige conventionele lampen voor vele professionele toepassingen en vervangingsmarkten. Op dit moment werken er 484 medewerkers, waarvan 318 in de productie en 166 in ondersteunende functies bij Signify in Turnhout.

Wereldmarktleider

Signify is de wereldmarktleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. De onder de merknaam Philips verkochte producten, aan het web verbonden verlichtingssystemen en data-services zijn bestemd voor huizen, gebouwen en openbare ruimtes. Met een omzet van 6,4 miljard € in 2018 heeft het bedrijf ongeveer 28.000 werknemers in meer dan 70 landen. 

Regionale Economie