Volledig scherm
Signify-vlaggen voor het hoofdkantoor van het lichtbedrijf op de High Tech Campus in Eindhoven. © REUTERS

Signify ziet verkopen verder teruglopen

EINDHOVEN - Signify heeft de verkopen de afgelopen maanden opnieuw zien teruglopen. De voormalige lichtdivisie van Philips heeft een tegenvallend kwartaal achter de rug vergeleken met dezelfde periode in 2018, toen de cijfers ook al teleurstelden. Het verlichtingsconcern is negatiever gestemd over zijn winstgevendheid over heel het huidige jaar.

Voor het zevende kwartaal op rij heeft Signify te maken met gedaalde verkopen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Zowel in Europa en de VS, als in China merkt Signify een lagere vraag. Ondertussen krimpt de traditionele lampenmarkt sneller dan verwacht. Het lichtbedrijf zag de omzet teruglopen naar bijna 1,54 miljard euro, tegen net iets minder dan 1,6 miljard in het derde kwartaal van vorig jaar. Onder de streep bleef twintig procent minder over: de winst over de afgelopen drie maanden bedroeg 74 miljoen. De cijfers zijn slechter dan waar analisten in de aanloop naar het rapport over het derde kwartaal van uit waren gegaan. 

,,Hoewel de marktomstandigheden blijven verslechteren, zijn we ervan overtuigd dat we onze winstgevendheid dit jaar kunnen verbeteren, zij het iets minder dan we eerder hadden verwacht”, aldus topman Eric Rondolat in een toelichting op de kwartaalcijfers. Voor heel 2019 gaat Signify nu uit van een winst voor aftrek van renten, belastingen en afschrijvingen tussen 10,3 procent en 10,6 procent. Dat is weliswaar een verbetering ten opzichte van het einde van vorig jaar maar minder dan de 11 procent tot 13 procent waar Signify eerder op mikte.

Overname

Signify kondigde vorige week een miljardenovername aan in de Verenigde Staten. Het verlichtingsbedrijf neemt het eerste kwartaal van 2020 het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions over. De twee bedrijven zijn volgens Signify samen beter in staat om te profiteren van de sterk groeiende markt voor professionele verlichting in Noord-Amerika.

Regionale Economie