Eric Rondolat tijdens een aandeelhoudersvergadering van Signify.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Rondolat tijdens een aandeelhoudersvergadering van Signify. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Vakbonden ziedend om Signify-voorstel loonoffer; ‘Desnoods stappen we naar de rechter’

EINDHOVEN - Vakbonden reageren furieus op het loonoffer dat het Eindhovense lichtbedrijf Signify van de eigen medewerkers vraagt. 

 1. Philips profiteert van grote vraag naar ‘corona-apparatuur’; fors meer winst en hogere omzet
  PREMIUM
  UPDATE

  Philips profiteert van grote vraag naar ‘corona-apparatuur’; fors meer winst en hogere omzet

  EINDHOVEN - Beademingsapparaten zijn de grote winstpakker van Philips. Terwijl veel bedrijven hun verkopen als een kaartenhuis zien instorten, maakte Philips de afgelopen drie maanden dik 60 procent meer winst. Door de aantrekkelijke marges op beademingsapparatuur en de snelle vergroting van de productie heeft Philips de wind in de zeilen tijdens de wereldwijde coronacrisis.
 2. Philips ziet winst dalen door coronacrisis; concern verkoopt veel meer beademingsapparaten maar ook veel minder stofzuigers

  Philips ziet winst dalen door coronacri­sis; concern verkoopt veel meer beademings­ap­pa­ra­ten maar ook veel minder stofzui­gers

  EINDHOVEN - Philips verkoopt veel meer beademingsapparaten maar tegelijkertijd ook veel minder consumentenelektronica. Door de coronacrisis heeft het concern meer orders voor ademhalingssystemen en CT-scanners maar andere medische apparatuur heeft nu minder prioriteit voor ziekenhuizen en overheden. Philips heeft in het eerste kwartaal iets minder verkocht en hield onderaan de streep fors minder over dan in dezelfde periode vorige jaar.