Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam. © REUTERS

Winstcijfer Philips krijgt dreun

EINDHOVEN - Philips heeft zoals eerder al aangekondigd de afgelopen drie maanden flink minder winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het medisch technologiebedrijf hield onder de streep 208 miljoen euro over, tegen 292 miljoen euro in dezelfde maanden vorig jaar toen het bedrijf ook geen sterk kwartaal in de boeken kon noteren. 

Analisten hadden in een door het bedrijf zelf bekendgemaakte raming op 10 oktober ingezet op een nettowinst van 301 miljoen euro. Die dag gaf Philips een winstwaarschuwing, onder meer omdat het concern last heeft van de handelsoorlog tussen China en de VS. De problemen spelen bij Connected Care, de op ICT gerichte divisie die onder meer oplossingen levert voor de uitwisseling van informatie tussen arts en patiënt. 

De winstmarge kwam uit op 12,4 procent, vergeleken met 13,2 procent in het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet over het afgelopen kwartaal kwam uit op 4,7 miljard euro, tegen 4,3 miljard euro in dezelfde periode in 2018. Voor heel 2019 en 2020 blijft Philips bij de eerder gemelde prognose van 4 tot 6 procent groei en een verbetering van de winstmarge.

Regionale Economie