#14 met Gérard de Nooijer: 'Dat spelers een buiging voor me maken heb ik ze een klein beetje afgeleerd'

23 januari 2023

De herstart na de winterstop met een speciale gast uit China: Gérard de Nooijer. De oud-prof vertelt in aflevering 14 van de PZC Voetbal Podcast over zijn trainerservaringen in China. Ook over het Zeeuwse voetbal weet hij nog altijd het wel en wee: ‘Vanuit China volg ik alles’. Onder leiding van presentator Juriën Dam laat hij samen met PZC-journalist Jan Dagevos zijn licht schijnen over Kloetinge, dat een ‘fantastisch’ trainingskamp beleefde. De Nooijer: ,,Verdedigend staan daar wel kerels.” Ook gaat het over kunstgrastrainers, wintertransfers (is Gérard nu nog wel de bestbetaalde Philippine-speler aller tijden?) en het Premier League-basisdebuut van Arnemuidenaar Jan Paul van Hecke, die het in een rechtstreeks duel opnam tegen een Engelse topspits. Volgende week wacht Liverpool… De Nooijer vertelt natuurlijk ook de opofferingen, een nieuwe hobby, zijn Chineese woordenschat en zijn toekomst in het Nederlandse voetbal. ,,Soms kun je beter bij een goede amateurclub zitten.”

#13: Broodje bal, gele kaart vóór de wedstrijd en het PZC-vertrek van Rudy

#13: Broodje bal, gele kaart vóór de wedstrijd en het PZC-vertrek van Rudy

Seizoen 5 - Aflevering 13
Daniël Wissel schuift als PZC-journalist én als speler van Goes aan bij presentator Juriën Dam en chef-sport Rudy Boogert, in aflevering 13 van dit seizoen. Een aflevering die – met een voor Dam en Wissel – schokkend bericht eindigt. Want Boogert kondigde vorige week na 25 jaar zijn vertrek aan bij de PZC. Hoe nu verder met al die statistieken van zijn alter ego ‘Rudestats’? De drie voetbalvolgers – hoewel ze alle drie de eerste helft van Nederland-Argentinië misten – hebben het over de echte liefhebbers bij Serooserke, Hulsterloo en Dauwendaele, zoals bijvoorbeeld Werner Schreuders. De maker van de winnende treffer bij Dauwendaele-Zeelandia Middelburg brengt namelijk drie keer per week een groot offer. De voetbalweek stond ook bol van de trainers die hun vertrek aankondigden. Bij Veere was het Danny Magito die zaterdag per direct de handdoek in de ring gooide. Zou het waar zijn dat een Veere-speler een andere prioriteit had dan het spelen van de tweede helft, en dat Magito (snel) bij een andere club aan de slag gaat? Verder gaat het over regelneukers, het Plan B en de nieuwe zakelijkheid van Kloetinge, de vijftiende ingestudeerde corner en de bijna behaalde doelstellingen bij Goes en de mogelijke overstap van Wout den Engelsman (Goes) naar de profs van Volendam. Wissel: ,,Ik raad hem aan in de winterstop al te gaan.” En wie kreeg het voor elkaar om al voor de wedstrijd een gele kaart te scoren?
12-12-2022 | 38 min
#10 met Dennis de Nooijer: over loodgieterswerk bij Goes en drukzetten in het Chinees

#10 met Dennis de Nooijer: over loodgieterswerk bij Goes en drukzetten in het Chinees

Seizoen 5 - Aflevering 10
Een klein oranje tintje tijdens de tiende aflevering van de PZC Voetbal Podcast. Want net na de start van het WK verschijnt Goes-trainer Dennis de Nooijer aan tafel, samen met presentator Juriën Dam en de sportjournalisten Jan Dagevos en Rudy Boogert. In een ver verleden toonde De Nooijer zich eens vier keer trefzeker in dienst van het Nederlands Elftal. Maar of dat nou veel met hem heeft gedaan… In het land waar het WK zich nu afspeelt, Qatar, ging De Nooijer eens op bezoek bij zijn zoon Jeremy. Wat was zijn indruk, en waarom hoopt hij stiekem dat zijn nu clubloze zoon weer in Nederland aan de bak gaat? Hoek kon dit weekend geen potten breken op sportief gebied, maar op bestuurlijk niveau krijgt het de nodige veren van Boogert. Ook wordt er gesproken over een aantal periodekampioenen en legt diezelfde Boogert uit waarom Clinge niet blij is met de KNVB over de uitspraak in de ‘wisselmomenten-kwestie’. Over wisselmomenten gesproken: De Nooijer verklaart waarom hij Goes zaterdag expres vier minuten met tien man liet spelen. Met de ex-prof gaan de heren verder de diepte in over Goes. De Nooijer vertelt wat hij allemaal bij de club heeft veranderd en wat er nog staat te gebeuren. Over de mindere resultaten van de laatste weken heeft De Nooijer ook deels een verklaring: ,,Tegenstanders zeggen: als je Goes laat voetballen ga je er niet van winnen.” Ten slotte gaat het ook nog even nog over de talenknobbel van zijn tweelingbroer Gérard.
21-11-2022 | 52 min