Bouwen met NAC-talenten, Toon moet gas geven en losgeslagen relschoppers verbannen

31 oktober 2022

In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Joost Blaauwhof en Dennis Kas het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over de vernedering in De Vliert (3-2). Op bezoek bij nummer voorlaatst FC Den Bosch werd NAC volledig weggespeeld. Ruim een kwartier voor tijd was het 3-0, terwijl de ploeg van trainer Robert Molenaar totaal geen aanspraak op beter maakte. Een nieuw echec op een lijst van dieptepunten dit seizoen. Al werd de avond nog veel zuurder. Diverse supporters van de Bredanaars misdroegen zich in De Vliert lelijk. Een familievak werd bestormd en volgens de club vonden daar mishandelingen plaats. Een nieuw probleem in een opsomming van diverse escapades in uitwedstrijden. Hoe nu verder en wat kan NAC hieraan doen? Nu het seizoen een teleurstellend verblijf in het rechterrijtje lijkt te gaan betekenen, moet er misschien wat veranderd worden. De heren bespreken de optie om alvast te gaan bouwen aan volgend jaar. Dat zou ten koste van de huurlingen gaan en juist kansen bieden aan Bredanaars Boris van Schuppen en Thomas Marijnissen. Toon Gerbrands wordt op de achtergrond al enigszins onder druk gezet om haast te maken met het samenstellen van de diverse besluitorganen die NAC nog in te vullen heeft. De tijd dringt en het chagrijn bij de achterban neemt toe. Op korte termijn zou het wenselijk zijn de technische posities ingevuld te hebben, denkt ook clubicoon John Karelse. Vrijdagavond ontvangt NAC op eigen veld Telstar. Wordt het een wederopstanding van het elftal of komt de avond niet verder dan de doorstromende tapkranen? En wat wordt de opvolger van de sombrero?

Bom onder Clubraad, Gerbrands jaagt op supporterszetel en NAC heeft eigen godenzoon

Bom onder Clubraad, Gerbrands jaagt op supporterszetel en NAC heeft eigen godenzoon

Seizoen 3 - Aflevering 18
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Joost Blaauwhof en oud-speler Johan Gabriëls het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over de zeges op USV Hercules (0-1) en FC Dordrecht (0-3). Het was een intensieve NAC-week. Terwijl collega Dennis Kas nog met vlinders in de buik door Rome struinde, speelde de Parel van het Zuiden twee keer. Op bezoek bij Hercules won het in extremis, dankzij een late treffer van Odysseus Velanas. Toch was niet iedereen blij met die overwinning en vielen er drie spelers weg door blessures. Wat overbleef van de ontmoeting met de derdedivisionist was het nieuwe systeem. NAC speelt tegenwoordig met vijf verdedigers. Een formatie die succesvol gebruikt werd in Dordrecht. Met Stef de Wijs op linksback, die zijn competitiedebuut maakte. Dat deed hij met verve, want hij gaf een assist op uitblinker Jort van der Sande. Trainer Robert Molenaar doopte zijn pupil prompt om tot godenzoon. Achter de schermen gebeurt er momenteel ook veel bij NAC. En gestroomlijnd gaat dat niet allemaal. De Clubraad publiceerde deze week notulen van een bijeenkomst met extern adviseur Toon Gerbrands en NAC=Breda-woordvoerder Sebastian Verkuilen. Daaruit bleek dat de afvaardiging van de supporters de zetel in de rvc af had gegeven. Dat is uiteraard onderwerp van gesprek. Gabriëls snapt niets van de actie van de Clubraad, die zijn waarde zo lijkt te minimaliseren. Vaste beller John Karelse snapt het wel van de andere partij, maar ziet ook dat het zal uitdraaien op een definitief besluit.
24-10-2022 | 71 min
NAC sportief failliet, sombrero's bij carnavalsclub en wie neemt de leiding?

NAC sportief failliet, sombrero's bij carnavalsclub en wie neemt de leiding?

Seizoen 3 - Aflevering 17
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco en Joost Blaauwhof - dit keer zonder Dennis Kas - het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over het sportieve failliet van de club, na de volgende nederlaag tegen ADO Den Haag (1-2). Het duo bespreekt de tergend langzame gang van zaken in de Bredase wandelgangen, waarin NAC maar geen progressie lijkt te maken. Al lijkt het stichtingsbestuur eindelijk samen te zijn gesteld. Iets wat broodnodig is, wil de club op korte termijn doorpakken op technisch gebied. Ook op de werkvloer wordt het onrustiger. Al draait de koffie-automaat overuren. Waar het ook onrustig is, is in de Cordial en Café Beatrix. Waar NAC keer op keer blijft verliezen, wanprestaties elkaar opvolgen, lijkt het gezelliger dan ooit te zijn in de derde helft van het ooit gevreesde Avondje NAC. Jan Biggel leek de ster van de avond te zijn die in het teken moest staan van een voetbalwedstrijd. En waar was de cultuurpolitie toen alle sombrero's uitgedeeld werden? John Karelse is hard in zijn oordeel over de nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie. Hij noemt zijn voetballiefde 'al jaren sportief failliet'. Wel vraagt hij om geduld bij de achterban, omdat het verleden bewees dat overhaaste beslissingen nooit goed afliepen.  Op het voetbalveld was het een mooi weekend voor Karelse en Blaauwhof. Beiden wonnen, waardoor de Gegenpressing-brigade voor het eerst dit seizoen zes punten pakte. En dan maakt een koude douche bij JEKA niet eens meer uit.
17-10-2022 | 59 min
Voetballers met luiers, ongeduld groeit en onthutsend Avondje NAC

Voetballers met luiers, ongeduld groeit en onthutsend Avondje NAC

Seizoen 3 - Aflevering 15
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over het bedroevende spel in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. In het eigen Rat Verlegh Stadion was er vrijdagavond niets meer te zien van het NAC dat in het begin van het seizoen de mensen kon enthousiasmeren met de hoge intensiteit, waarmee het speelde. De formatie van trainer Robert Molenaar zakt in het veldspel, maar ook op de ranglijst steeds verder weg. De heren bespreken het perspectief van de ploeg in het restant van het seizoen. Net als in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht kon het spel van Rowan Besselink het trio niet bekoren. Hoewel hij slechts zeventien jaar is, lijkt het tijd om toch even pas op de plaats te maken. Simpelweg omdat de talentvolle verdediger er nog niet klaar voor is. Heeft Molenaar hem te vroeg voor de leeuwen gegooid? Het wordt door de heren besproken. Fabio Di Michele Sanchez, Alex Plat en Boris van Schuppen lijken de weg ook even kwijt te zijn. Wat is er aan de hand met het trio, dat eigenlijk nog sterk aan het seizoen begon? NAC is geen schim meer van de brutale ploeg die de competitie startte. Tegen VVV-Venlo werd in de eerste helft niet eens op doel geschoten. Crisis? NAC=Breda verdient de tijd, omdat de club vanaf de grond opgebouwd moet worden. Aan de andere kant is het logisch dat mensen klaar zijn met het abominabel slechte veldspel wat al jaren voorgeschoteld wordt. Het voert, onbedoeld, de druk op de nieuwe eigenaren langzaam op.  John Karelse wordt als vanouds gebeld. Het clubicoon is eveneens bezig aan een bedroevende serie. Ook in de tweede competitiewedstrijd ging hij onderuit met Dosko. Het verging Blaauwhof met Beek Vooruit niet veel beter. Dat in tegenstelling tot Blanco en Kas, zij liepen de Singelloop onder hun streeftijd, al kwam daar geen bal aan te pas.
03-10-2022 | 54 min
Woedende Karelse, titelkoorts in Prinsenbeek en Van Schuppen verdient nieuwe kans bij NAC

Woedende Karelse, titelkoorts in Prinsenbeek en Van Schuppen verdient nieuwe kans bij NAC

Seizoen 3 - Aflevering 14
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Joost Blaauwhof en Dennis Kas het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo en de start van het amateurvoetbalseizoen. Na een voor NAC begrippen zeer rustige week, waarin ook nog eens geen officiële wedstrijd plaatsvond, is er toch nog genoeg te bespreken. De Bredanaars speelden tenslotte nog een oefenduel. Daar werden door trainer Robert Molenaar een aantal opzienbarende keuzes gemaakt. Gaat de oefenmeester het proberen met Odysseus Velanas op het middenveld? Tegen KV Mechelen, waarvan werd verloren (2-0), testte hij de topschutter van NAC. Kaj de Rooij kan daardoor misschien op zijn geliefde linkerflank spelen. Maar is hij wel fit? Wie zeker fit is, is Boris van Schuppen. De aanvallende middenvelder, geliefd bij het eigen publiek, kreeg tegen Jong FC Utrecht de kans, maar pakte hem niet. Volgens de heren verdient hij nog een mogelijkheid om te laten zien wat hij waard is. Ezechiel Banzuzi scoorde bij de beloften van Oranje. De middenvelder werd tegen de Utrechters nog gespaard, maar keert tegen VVV-Venlo waarschijnlijk terug in de basiself. Tegen de Limburgers moet NAC proberen aansluiting te houden met de top van de competitie. Voor John Karelse was de start van het amateurvoetbalseizoen desastreus. Zijn ploeg - Dosko - verloor op eigen veld (4-5) na een aantal individuele fouten. En dat na een naadloze analyse vooraf. Beek Vooruit ging het beter af, maar Joost zag het vanaf de kant op een drukbezocht Sportpark de Heikant. Wel pakte men de koppositie op de ranglijst, waardoor de sfeer uitstekend was.
26-09-2022 | 47 min