Gebrek aan communicatie, NAC schreeuwt om technische man en wannneer is het crisis?

10 oktober 2022

In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over de beschamende nederlaag bij Jong AZ.

Voetballers met luiers, ongeduld groeit en onthutsend Avondje NAC

Voetballers met luiers, ongeduld groeit en onthutsend Avondje NAC

Seizoen 3 - Aflevering 15
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over het bedroevende spel in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. In het eigen Rat Verlegh Stadion was er vrijdagavond niets meer te zien van het NAC dat in het begin van het seizoen de mensen kon enthousiasmeren met de hoge intensiteit, waarmee het speelde. De formatie van trainer Robert Molenaar zakt in het veldspel, maar ook op de ranglijst steeds verder weg. De heren bespreken het perspectief van de ploeg in het restant van het seizoen. Net als in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht kon het spel van Rowan Besselink het trio niet bekoren. Hoewel hij slechts zeventien jaar is, lijkt het tijd om toch even pas op de plaats te maken. Simpelweg omdat de talentvolle verdediger er nog niet klaar voor is. Heeft Molenaar hem te vroeg voor de leeuwen gegooid? Het wordt door de heren besproken. Fabio Di Michele Sanchez, Alex Plat en Boris van Schuppen lijken de weg ook even kwijt te zijn. Wat is er aan de hand met het trio, dat eigenlijk nog sterk aan het seizoen begon? NAC is geen schim meer van de brutale ploeg die de competitie startte. Tegen VVV-Venlo werd in de eerste helft niet eens op doel geschoten. Crisis? NAC=Breda verdient de tijd, omdat de club vanaf de grond opgebouwd moet worden. Aan de andere kant is het logisch dat mensen klaar zijn met het abominabel slechte veldspel wat al jaren voorgeschoteld wordt. Het voert, onbedoeld, de druk op de nieuwe eigenaren langzaam op.  John Karelse wordt als vanouds gebeld. Het clubicoon is eveneens bezig aan een bedroevende serie. Ook in de tweede competitiewedstrijd ging hij onderuit met Dosko. Het verging Blaauwhof met Beek Vooruit niet veel beter. Dat in tegenstelling tot Blanco en Kas, zij liepen de Singelloop onder hun streeftijd, al kwam daar geen bal aan te pas.
03-10-2022 | 54 min
Woedende Karelse, titelkoorts in Prinsenbeek en Van Schuppen verdient nieuwe kans bij NAC

Woedende Karelse, titelkoorts in Prinsenbeek en Van Schuppen verdient nieuwe kans bij NAC

Seizoen 3 - Aflevering 14
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Joost Blaauwhof en Dennis Kas het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo en de start van het amateurvoetbalseizoen. Na een voor NAC begrippen zeer rustige week, waarin ook nog eens geen officiële wedstrijd plaatsvond, is er toch nog genoeg te bespreken. De Bredanaars speelden tenslotte nog een oefenduel. Daar werden door trainer Robert Molenaar een aantal opzienbarende keuzes gemaakt. Gaat de oefenmeester het proberen met Odysseus Velanas op het middenveld? Tegen KV Mechelen, waarvan werd verloren (2-0), testte hij de topschutter van NAC. Kaj de Rooij kan daardoor misschien op zijn geliefde linkerflank spelen. Maar is hij wel fit? Wie zeker fit is, is Boris van Schuppen. De aanvallende middenvelder, geliefd bij het eigen publiek, kreeg tegen Jong FC Utrecht de kans, maar pakte hem niet. Volgens de heren verdient hij nog een mogelijkheid om te laten zien wat hij waard is. Ezechiel Banzuzi scoorde bij de beloften van Oranje. De middenvelder werd tegen de Utrechters nog gespaard, maar keert tegen VVV-Venlo waarschijnlijk terug in de basiself. Tegen de Limburgers moet NAC proberen aansluiting te houden met de top van de competitie. Voor John Karelse was de start van het amateurvoetbalseizoen desastreus. Zijn ploeg - Dosko - verloor op eigen veld (4-5) na een aantal individuele fouten. En dat na een naadloze analyse vooraf. Beek Vooruit ging het beter af, maar Joost zag het vanaf de kant op een drukbezocht Sportpark de Heikant. Wel pakte men de koppositie op de ranglijst, waardoor de sfeer uitstekend was.
26-09-2022 | 47 min