Hyballa roept veel emoties op, korte- of langetermijnvisie NAC en het andere geluid van Karelse

19 januari 2023

In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco, Dennis Kas en Joost Blaauwhof het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering gaat het over de terugkeer van Peter Hyballa als trainer van NAC.

Safari met Sydney van Hooijdonk, lachen met nuchtere Noppert en de onvoltooide NAC-droom

Safari met Sydney van Hooijdonk, lachen met nuchtere Noppert en de onvoltooide NAC-droom

Seizoen 3 - Aflevering 23
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco en Joost Blaauwhof - deze keer zonder Dennis Kas - het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering schuift Sydney van Hooijdonk aan. Hij spreekt over zijn doorbraak in de Eredivisie en het Oranje-leven van ploeggenoot Andries Noppert. Van Hooijdonk schuift in ‘t Ginneken aan voor een uitgebreid gesprek. Op zijn laatste vakantiedag kijkt hij vol bewondering naar ploeggenoot Noppert. De doelman is de revelatie van het WK bij het Nederlands elftal. Een gevolg van een opstapeling aan toevalligheden, maar ook dankzij veel vertrouwen van trainer en oud-NAC’er Kees van Wonderen. De Bredanaar vertelt over de keeper van Oranje en probeert de nuchtere Fries te ontleden. Door de snelle doorbraak van Noppert durft Van Hooijdonk zelf ook zijn dromen uit te spreken. Het WK in 2026 lijkt namelijk ver weg, maar bij de juiste keuzes en vervolgstappen denkt de spits ooit aanspraak te kunnen maken om onderdeel te zijn van een eindtoernooi. Zeker in de rol van pinchhitter. De spits vertelt er wel bij dat dan alle puzzelstukken goed in elkaar moeten vallen. Waar veel van zijn collega's oorden als Dubai opzochten in de voetbalvrije periode trok Van Hooijdonk door Zuid-Afrika. De globetrotter vertelt over zijn avontuur, zijn liefde voor de lokale bevolking en ontdekkingstocht naar mooie plekken in de wereld. Daarnaast trok hij er rond met Thom Haye, ploeggenoot bij NAC en SC Heerenveen. Het duo streek dankzij voormalig NAC-scout Peter Maas neer in Friesland. Ook wordt de Parel van het Zuiden uitgebreid behandeld. Van Hooijdonk wil namelijk ooit zijn droom om de Grote Markt te halen nog eens waarmaken. Vaste gast John Karelse bespreekt een open sollicitatie van icoon Graham Arnold. De oefenmeester is nog actief op het WK in Australië, maar droomde openlijk over een dienstverband in Breda.
30-11-2022 | 75 min
Miljoenen vaste kosten, achterban heeft recht op goed voetbal en NAC verkoopt emotie

Miljoenen vaste kosten, achterban heeft recht op goed voetbal en NAC verkoopt emotie

Seizoen 3 - Aflevering 21
In De Gegenpressing Podcast bespreken clubwatchers Yadran Blanco en Joost Blaauwhof - deze keer zonder Dennis Kas - het laatste nieuws rondom NAC. In deze aflevering blijft de keiharde nederlaag tegen Heracles Almelo (5-1) even links liggen. Controller Edgar Mol en commercieel manager Eric Mathijsen schuiven namelijk aan voor een blik op de huidige financiële status van de club. Samen met Mol worden de jaarcijfers van NAC besproken. NAC schreef tenslotte zwarte cijfers, maar ook mede dankzij incidentele baten. Dit seizoen is de begroting sluitend, maar hoe zie dat er de komende jaren uit? De financiële man achter NAC, ook een geboren supporter van de club, legt uit hoe het komt dat er steeds weer een exploitatietekort dreigt. Mathijsen vertelt welke kansen hij nog ziet om de commerciële inkomsten bij NAC te vergroten. Ook weet hij dat de huidige resultaten daarin niet meewerken, omdat het steeds lastiger wordt om een goede pot voetbal te verkopen. Toch zijn alle ruimtes in het stadion bezet, als NAC een wedstrijddag in eigen stadion heeft. Het liefst zou de begeesterde vertegenwoordiger van de club het hoofdgebouw volledig opnieuw indelen. Ook wordt John Karelse weer gebeld. De vriend van de show kende als trainer van Dosko een dramatische zondagmiddag in Tilburg, maar is bijzonder positief gestemd over de toekomst van NAC. Hij ziet in kersvers commissaris Pierre van Hooijdonk de ideale man die NAC kan helpen in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Al verwacht hij op korte termijn ook vorderingen op het veld, want Karelse is kritisch op de technische staf.
14-11-2022 | 84 min