Burgemeesters luiden de noodklok over de problemen in achterstandswijken. Niet voor het eerst moet er een nationaal investeringsplan komen om de problemen aan te pakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeesters luiden de noodklok over de problemen in achterstandswijken. Niet voor het eerst moet er een nationaal investeringsplan komen om de problemen aan te pakken. © ANP

Aanpak kwetsbare wijken werkte onder Roger van Boxtel, 'maar toen werd het 2001'

Er is een nationaal herstelplan nodig voor achterstandswijken, stellen burgemeesters. Het pleidooi lijkt een echo van eerdere keren dat Den Haag die problemen moest aanpakken.

  1. Dicht de kloof!

    Dicht de kloof!

    Voor de leefbaarheid en veiligheid van Nederland moet het nieuwe kabinet werken aan herstel en perspectief van kwetsbare stedelijke gebieden die te maken hebben met hardnekkige sociale problemen en achterstelling. Door samen met bewoners, gemeenten en maatschappelijke partners een nationaal programma op te richten, extra investeringen te doen en meer uitzonderingswetgeving en onorthodoxe maatregelen mogelijk te maken. Dat betogen 15 burgemeesters. De oproep wordt ondersteund door verschillende grote maatschappelijke organisaties.