Bijltjesdag in formatie: Na optie met PvdA en GroenLinks valt ook route met ChristenUnie af

VIDEO'sNa vijf maanden gebakkelei, schijnbewegingen en getalm is het vandaag bijltjesdag in de formatie: VVD en CDA willen definitief niet gaan onderhandelen met PvdA en GroenLinks. Maar smaak twee valt ook af: D66 blokkeert de optie met ChristenUnie. ‘Dit is teleurstellend’.

7 reacties

 • Toon Wouters

  2 jaar geleden
  Het wordt onderhand eens tijd dat we een eerlijke kabinet c.q. regering krijgen!
 • van Lyssel

  2 jaar geleden
  Waarom zou D66 als bijwagen deelnemen aan een minderheidskabinet met VVD en CDA, nu die partijen veel meer zetels hebben dan D66 + PvdA + GroenLinks samen? De ChristenUnie wil alleen in de regering als de vrijheid van alle Nederlanders wijkt voor haar fundamentalistische opvattingen. Waarom zou D66 opnieuw met zo’n blokkade akkoord moeten gaan? Is een minderheidskabinet met gedoogsteun beter dan een 5-partijen coalitie die op inhoudelijke punten overeenstemming heeft bereikt? Wie traineert er?
 • Sjef Smeets

  2 jaar geleden
  Sjef Smeets Het gaat er kennelijk niet om echt de grote problemen zo goed mogelijk aan te pakken. Premier blijven (Rutte) en minister blijven (Hoekstra) is wat de heren samen bindt. Wat zou het juist nu goed zijn met PvdA en Groen Links er ook bij - dus met zo breed mogelijke visie -te gaan regeren. De neoliberale gure koude wind te stoppen. Sociale samenhang en zorg terug te brengen in het land. Buiten de deur houden van twee positief ingestelde partijen getuigt van grenzeloze arrogantie.
 • jack keijsers

  2 jaar geleden
  Terechte beslissing: nederland is een rechts realistisch land. Te gek voor woorden om de verliespartijen uit te nodigen. CDA vvd en d’66 samen gaat prima.
 • Frans Meulenbroeks

  2 jaar geleden
  Een vijf-partijen kabinet is nergens voor nodig, dat geeft alleen maar meer onenigheid en kans op een kabinetscrisis. Overigens hebben Klaver en Ploumen ook boter op hun hoofd, want zij willen bv. niet met Forum of PVV. Misschien maar eens een kabinet VVD/CDA/D66 met daarbij een van Volt/Ja21/Denk/SGP ? Het is overigens beschamend dat het zo lang duurt voor deze conclusie getrokken is, want de uitspraken van alle partijen in deze zijn al een tijdje duidelijk.