Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Klaver op een foto die hij plaatste op instagram, met zijn baby’tje op de bank. © privé

De mens (of hond) achter de politicus vind je op Instagram

Een politicus met ambitie kan allang niet meer zonder Instagram. Wie een band wil opbouwen met zijn kiezers, gunt hun een kijkje in zijn of haar privéleven.

Grote consternatie thuis bij CDA-minister @wopke_hoekstra: het buurmeisje dat afgelopen juni op de konijnen zou passen was vergeten het hok op slot te doen. De konijnen gingen de hort op en wat er toen gebeurde is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het resultaat wel: 'Vier babykonijnen gratis op te halen bij de familie Hoekstra', aldus de vader van vier kinderen op zijn Instagramaccount.

Dat soort berichten vindt @hugodejonge nou leuk, getuige de like die de CDA-vicepremier uitdeelde aan zijn collega - en rivaal om het partijleiderschap. Ook De Jonge is zeer actief op Instagram, net als al die andere politici die branden van ambitie in de aanloop naar de verkiezingen van 2021.

  1. Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen
    VIDEO

    Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen

    Racisme kan alleen succesvol worden aangepakt als iedere Nederlander daarbij helpt. Dat zei premier Mark Rutte vanmiddag in de Tweede Kamer, waar hij door de oppositie heen was geroepen om ‘leiderschap’ te tonen rond het racisme-incident tijdens een voetbalwedstrijd dit weekend. ,,Heb niet de illusie dat we dit oplossen met wetgeving alleen. Dat kan alleen als we met 17 miljoen mensen zeggen: Dit accepteren we niet meer.’’