Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager.
Volledig scherm
Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager. © Jeffrey Groeneweg

Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

PrijsplafondEen huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.

3 reacties

 • JM De Vaan

  1 maand geleden
  Wij verbruiken veel stroom doordat ik 16 uur per dag zuurstof moet gebruiken.waarom is hier geen compensatie voor?Dit is voor de gewone burger niet te betalen.
 • Hans vd Gouw

  2 maanden geleden
  Wij bevinden ons in een mantelzorgsituatie waarin de nutsvoorzieningen via tussenmeters uit de hoofdwoning worden betrokken. In feite hebben twee gezinnen dus maar een energieaansluiting terwijl ze voor twee woningen energie afnemen. Zouden mensen in een soortgelijke situatie dus niet twee keer het energieplafond moeten krijgen toegewezen? Er zijn veel gevallen bekend waarbij deze situatie voorkomt. Is hier door de overheid over nagedacht? Hans vd Gouw
 • Leo en Thielen

  2 maanden geleden
  gaan ze ook nog iets voor verenigingen doen, die krijgen eveneens zet zeer hoge kosten te maken. Onze vereniging gaat voor electra ongeveer 4 keer zoveel betalen als nu.