Henk Krol tijdens een eerdere toespraak op de algemene ledenvergadering van 50Plus
Volledig scherm
Henk Krol tijdens een eerdere toespraak op de algemene ledenvergadering van 50Plus © ANP

Henk Krol weer gekozen als landelijk lijsttrekker 50Plus

LedenvergaderingHenk Krol voert bij de komende landelijke verkiezingen, die uiterlijk in maart 2021 plaatsvinden, opnieuw seniorenpartij 50Plus aan. Dat heeft de algemene ledenvergadering vanmiddag besloten.

Krol was door het bestuur van 50Plus naar voren geschoven als kandidaat voor het leiderschap.  Alle leden konden tot 4 december hun stem uitbrengen over de voordracht. Uiteindelijk heeft 89 procent hem weer het vertrouwen gegeven om de partij te leiden richting de stembusgang en daarna.

Door die overtuigende uitslag hoefde het hoofdbestuur slechts nog bevestiging te vragen aan de ledenvergadering voor de benoeming van Krol. En dat fiat kwam. Andere mogelijke kandidaten voor het leiderschap van de seniorenpartij kwamen daardoor niet meer in beeld.

Krol (69) zei eerder in een interview met deze site er wel zin in te hebben om er dan nóg vier jaar tegenaan te gaan. ,,Mijn gezondheid moet me niet in de steek laten, maar die is tot nu toe meer dan redelijk. Dus wil ik ervoor gaan. Een echte volksvertegenwoordiger, dat ben ik. En die geraniums? Daar zit ik al achter!’’

Volgens 50Plus-voorzitter Geert Dales is de rust in de tent is teruggekeerd bij de seniorenpartij. Na zijn komst heeft Dales, zelf oud-politicus, schoon schip gemaakt binnen de seniorenpartij. ,,Interne conflicten behoren tot het verleden.’’

Momenteel heeft 50Plus 4 zetels in de Tweede Kamer. Krol denkt dat er groei mogelijk is, ook gezien de peilingen, en dat zijn partij aan kracht wint. ,,We tellen mee. We verzetten geen kiezeltjes meer, maar stenen die steeds forser worden.” 

Quote

We tellen mee. We verzetten geen kiezeltjes meer, maar stenen die steeds forser worden

Henk Krol (leider 50Plus)