Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

videoHet demissionaire kabinet trekt de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar en kost in totaal 3,2 miljard euro. Het is de bedoeling dat de compensatie op 1 januari 2022 ingaat.

7 reacties

 • Jan Geluk

  1 jaar geleden
  "Die belastingvermindering is nu ruim 460 euro". Inderdaad, maar dat is zonder BTW gerekend. Inclusief BTW (zoals je die als particulier op je energierekening terugvindt, is dat € 559,-. Nu ben ik benieuwd hoe dat met die extra 230 euro zit; is die ook ex. BTW? "De teruggave energiebelasting, ook wel de vermindering energiebelasting genoemd, zal in 2021 wat verhoogd worden. In 2021 stijgt de teruggave energiebelasting namelijk met €31,-. In 2021 kom je dan op een teruggaaf van €559,-."
 • Ge van Beek

  1 jaar geleden
  400 euro: welkom. Maar beter en eerlijker: deze winter inkomensgerelateerde toelage, voor lage inkomens, die bovendien vaak in slecht geïsoleerde huizen wonen.. Al is zo'n toeslag dweilen met de kraan open. Échte oplossing is: huizenbezitters (ook verhuurders) verplichten om de woning te isoleren enz. Eisen stellen, zoals ook bij auto's: soort 3-jaarlijkse APK. Moet te doen zijn ( 8 miljoen woningen in NL; 8,8 miljoen auto's, daar lukt APK ook). Te beginnen bij de slechtst geïsoleerde huizen
 • Henk

  1 jaar geleden
  Belastingvermindering is nu 558 euro ? i.p.v. 460
 • Piet Jansen

  1 jaar geleden
  Hoe meer je compenseert hoe hoger de prijs blijft des te minder mensen zuiniger omgaan .. Bij weinig vraag wordt de prijs vanzelf minder .. Mensen die 400 euro per jaar (34 per maand) nodig hebben leven te luxe of hebben een zeer kleine uitkering ..
 • Roel van Gompel

  1 jaar geleden
  ben benieuwd hoe die nu gaat wanneer je zonnepanelen in een postcode roos hebt, die zijn in het leven geroepen om de belasting op elektriciteit terug te ontvangen. Deze actie lijkt me nu een sigaar uit eigen doos.