Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

5 reacties

 • Jan Roordink

  4 maanden geleden
  Er moet niet zo moeilijk over worden gedaan kijk eens naar de landen om je heen daar zijn ze al een heel stuk verder dat omt is inderdaad adviserend en niet bepalend
 • Mario Dinther

  4 maanden geleden
  En moeten we tussen 22 uur en 5 uur dan weer binnen blijven???
 • M Landman

  4 maanden geleden
  Het is nu wel gebleken dat ondanks het gebruiken van de QR code de besmettingen oplopen. Waarom zou je die dan in stand houden?
 • Henk

  4 maanden geleden
  Niemand heeft geen vertrouwen in deze poppenkast, alles open zonder toegangsbewijzen...
 • Bert van der Sanden

  4 maanden geleden
  Het OMT wil??? Het OMT heeft een advies functie. Beleid gebaseerd op positieve testen is al1,5 jaar achterhaald. Wie liet zich in een nog niet zover verleden testen bij een kuchje of snotneus? Niet meer testen, verstand gebruiken is de verantwoordelijkheid van eenieder. Laten we dat doen zonder dwang in een maatschappij die weer open is.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.