Hans van der Wind is al vijf jaar hoofd van de commissie fondsenwerving en daarnaast ook al sinds 2006 zelf een belangrijk geldschieter van de partij. De afgelopen campagne schonk hij zelfs ruim een miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans van der Wind is al vijf jaar hoofd van de commissie fondsenwerving en daarnaast ook al sinds 2006 zelf een belangrijk geldschieter van de partij. De afgelopen campagne schonk hij zelfs ruim een miljoen euro. © Rob Voss

Ineens staat de man die het CDA een miljoen schonk in het verdachtenbankje

Het CDA danst naar de pijpen van het grote geld, suggereerde Pieter Omtzigt. Spil in de aantijgingen is Hans van der Wind, een succesvol zakenman én suikeroom van de partij.

 1. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
  Video

  Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

  Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”